Tutsaklara zulmü kabullenmiyoruz

Tutsak yakınları

Tutsak yakınları

  • Adalet Nöbeti'ni sürdüren tutsak yakınları, "Bu zulmü kabul etmeyeceğiz" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının Adalet Nöbeti, 204'üncü gününde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde yapıldı. Tutsak yakınlarının eylemine, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Diyarbakır Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yöneticileri destek verdi. 

Eylemde konuşan tutsak yakını İnci Güler, “Tüm çağrılarımıza rağmen Adalet Bakanı zulüm gözlüklerini çıkarmadı ve zulüm etmeye devam ediyor. Çocuklarımızın, kardeşlerimizin cezaları bitmesine rağmen bırakılmıyorlar. Adalet Bakanı şunu çok iyi bilmelidir ki, bu bize yaşatılan zulüm yarın onlara da yaşatılacak. Biz bu zulmü kabul etmeyeceğiz” dedi. 

Güler’in ardından sözü devralan Nazime Boltan ise şunları söyledi: “Çocuklarımız sadece hak ve hukuk talep ettikleri için cezaevinde. 7 aydır burada sesleniyoruz ama bir çözüm bulamadılar. Eğer biraz vicdan ve merhamet olsaydı, çocuklarımızı serbest bırakırlardı ya da infazlarını yakmazlardı. Taleplerimizi yerine getirmedikleri sürece alanlarda olmaya devam edeceğiz. Cezaevleri önünde, hastanelerde, her yerde alanlarda olacağız.” 

Adalet Nöbeti, slogan ve alkışlarla son buldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.