Tutuklu gençleri serbest bırakın

Yurt Dışı Haberleri —

  • Radikal Dayanışma (Radical Solidarity) Hareketi, Türk devletinin kimyasal silah kullanımını OPCW önünde protesto ettikleri için tutuklanan 4 genç ile dayanışma eylemleri düzenliyor. 2 Ocak tarihinde başlayan eylem ve etkinlikler 9 Ocak’a kadar devam edecek. 

Rojava’dan devriminden ilham alarak oluşturulan antifaşist ve anti-kapitalist hareket gençler için sivil itaatsizlik eylemleri gerçekleştiriyor. “Devletin elinde kimse yalnız değildir” diyen hareket, “Polisin uyguladığı aşırı şiddeti kınıyoruz ve bu saçma mahkeme sürecine karşı koyuyoruz. Savaş suçlarına karşı yürütülen mücadele herkes tarafından desteklenmelidir” çağrısı yapıyor. 

Bugün bakanlık önündeler

Amsterdam’da birçok merkezi yere “OPCW eylemcilerini serbest bırakın” ve “Kürtlere karşı kimyasal silahı durdurun” yazılı pankartlar asıldı. Çeşitli örgütler tutuklulara mektup yazma buluşması düzenledi ve Hollanda’nın birçok yerinden dayanışma mektupları yollandı. Bugün ise Lahey’de bulunan İçişleri Bakanlığı’nın önünde kitlesel bir eylem planlanıyor. Radikal Dayanışma’dan Max Onderdijk, “Enternasyonalistler olarak yoldaşlarımızın taleplerini sahipleniyoruz ve onların özgürlüğü için Hollanda devletine daha fazla baskı uygulamamız gerektiğine inanıyoruz” dedi. 

Mahkeme 23 Şubat’ta

OPCW önünde 3 Aralık’ta yapılan eylemde gözaltına alınan 44 gençten 4’ü hala tutuklu, farklı Avrupa ülkelerinden gelen gençler ise sınır dışı edilmişti. Tutuklu gençler 23 Şubat’ta mahkemeye çıkacak. Onderdijk, o gün mahkeme önünde merkezi bir eylem gerçekleştireceklerini de duyurdu.  LAHEY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.