Üç merkezde 45. yıl kutlandı

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Avrupa’da yaşayan Kurdistanlılar bu yıl da Kürt halkının Diriliş Bayramı olarak görülen PKK’nin kuruluş yıldönümünü coşkulu etkinlik ve kutlamalar ile karşılıyor. Almaya ve Avusturya’da 3 merkezdeki kitlesel kutlamalara 45. yılı karşılamanın coşkusu ve Türk devletinin saldırılarına karşı tepki damgasını vurdu. 

Graz’da kutlama ve eylem bir arada

Avusturya’nın Graz kentinde Pazar günü Volkshaus-Lagergasse 98 adlı salonda bir araya gelen Kürtler ve dostları Dirilişin 44’ncü yıl dönümünü kutladı. Gecede Grup Dewran, Şiyar Agirî (Rojava) ve Ergin Xelîkan sahne aldı.

Salondaki kutlamanın ardından saat 18:00’de Hauptplatz’a kadar bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşçüler, Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına attıkları sloganlar tepki gösterirken Türk devletinin sonunu da DAİŞ gibi olacağına işaret etti. Yürüyüş ardından yapılan konuşmalarda, işgalci Türk devletinin de DAİŞ’in yaşadığı sonu yaşayacağına vurgu yapıldı. Türk devletinin saldırılarına karşı enternasyonal dayanışmanın önemine dikkat çekildi.

Giessen ve Saarland’ın mesajı: Kazanacağız 

Almanya’da hafta sonu yapılan Dirilişin 44’ncü yıl dönümü kutlamalarının adresi Giessen ve Saarland’dı. 

Almanya’nın Giessen kentinde gecenin açılışı, Türk devletinin kimyasal silah saldırısında şehit düşen 17 Kurdistan gerillasının isimlerinin okunması ile yapıldı. Gecede kültür programında sanatçılar Azad Bedran, Koma Delal Amed, Koma Hezex, Alî Gavanî, Hozan Memyan, Dîndar ve Ağam yer aldı.

Etkinlikte konuşan KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever ise Türk devletinin kimyasal silah kullanımının insanlık suçu olduğunu fakat uluslararası güçler ve kurumlar söz konusu Kürtler olunca buna sessiz kaldığını belirtti. Sever, Kürtlerin sağlayacağı birlik ve sürekli eylemliliklerle, tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelebileceğine dikkat çekti.

Saarland eyaletindeki Dirilişin 44'ncü yıl dönümü kutlamalarına büyük bir coşku hakimdi. Saarbrücken'de kutlamanın yapıldığı salon PKK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehit gerillaların posterleri ile donandı. 

Etkinlikte konuşma yapan siyasetçi Tuğba Hezel, Kürt halkının ölüm uykusunda olduğu bir dönemde Kürt Halk Önderi Öcalan öncülüğünde kurulan PKK’nin artık dünya siyasetinde belirleyici bir güç olduğuna dikkat çekti. Hezer, “Çok ağır bedeller ödendi. Kürtlerin özgür bir yaşam kurmaları için Kürt gençleri gözünü kırpmadan bu uğurda canlarını verdiler. Bir avuç genç ile başlayan mücadele bugün dünyanın dört bir tarafından “Jin Jiyan Azadî” sloganı ile hayat bulmuştur. 44 yıllık mücadele süreci bize gösterdi ki biz kazanacağız onlar kaybedecektir" dedi.

Etkinlikte MLKP Saarland adına okunan kutlama mesajında, "44 yıllık mücadele gösterdi ki PKK bu mücadelede başarılı olacaktır" denildi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.