Ukrayna ilk Patriotları teslim aldı

Dünya Haberleri —

MIM-104 Patriot

MIM-104 Patriot

  • Ukrayna, NATO envanterindeki en gelişmiş hava savunma sistemi olarak görülen Patriot’ları teslim aldı. Ukrayna Savunma Bakanı, Almanya’ya teşekkür etti. 

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bugün, Patriot hava savunma sistemleri Ukrayna’ya ulaştığı için güzel Ukrayna semaları daha güvenli hale geldi” ifadelerini kullandı.
Tweetinde, “Ortaklarımız sözlerini tuttu” yazan Reznikov, bu ülkelerin isimlerini yazmadı ancak Almanya Savunma Bakanı’na teşekkür etti. ABD merkezli savunma şirketi Raytheon Technology tarafından üretilen Patriot taşınabilir füze sistemi, dünyanın en gelişmiş karadan havaya sistemlerinden biri ve düşman uçakları, balistik füzeler ve seyir füzeleri ile mücadelede kullanılabilir.
Almanya ve ABD, Rusya’nın sivil altyapıya yönelik saldırılarına karşı koymak için gerekli olduğu düşünülen sistemi Ukrayna’ya sağlama konusunda anlaştı.
Alman ordusuna yakın kaynakların DPA’ya verdiği bilgiye göre, Ukrayna askerleri, NATO üyesi bir ülkede, ortak tatbikatların da yapıldığı bir bölgede Almanya ve ABD’den eğitim aldı. KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.