Ukrayna SİHA ile Rusya Kalibr ile vurdu

Dünya Haberleri —

Rusya

Rusya

  • Rusya ve Ukrayna savaşı dronelerin aktif kullanımı ile şiddetlenerek sürüyor. Geçen haftalar içerisinde Rusya’nın İran kamikaze dronelerini kullanması ile şiddetlenen altyapı saldırılarına Ukrayna’nın da SİHAlı cevabı oldu. Ukrayna Kursk, Saratov ve Ryazan’daki askeri üsleri vurdu. Rusya Hazar denizinden fırlattığı Kalibr tipi 22 füze ile Odessa ve Kiev’in enerji alt yapısını tahrip etti.

Kursk, Saratov ve Moskova

Rusya / Kursk

Ukrayna’nın Silahlı İnsansız Hava Araçları ile gerçekleştirdiği saldırı hakkında Telegram açıklama yapan Kursk Bölge Valisi Roman Starovoyt, "Kursk havaalanına İHA saldırısı sonucu petrol depolama tesisi alev aldı. Can kaybı yok. Yangın söndürülüyor. Olay yerinde tüm özel servisler çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın İHA'lar ile Rusya'ya ait Dyagilevo ve Engels askeri havaalanlarına saldırı düzenlediğini, saldırılarda 3 askerin hayatını kaybettiğini, 4 askerin yaralandığını bildirmişti. 

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kiev yönetimi, bu sabah Rusya'nın uzun menzilli uçaklarını etkisiz hale getirmek amacıyla Ryazan bölgesindeki Dyagilevo ve Saratov bölgesindeki Engels askeri havaalanlarına Sovyet yapımı insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenleme girişiminde bulundu." ifadelerine yer verildi.

Rus hava savunma sistemlerinin İHA'lara müdahale ettiği belirtilen açıklamada, İHA parçalarının düşmesi ve patlaması sonucu 2 uçağın "hafif" hasar gördüğü aktarıldı.

Rus medyasındaki haberlere göre başkent Moskova'nin güneydoğusundaki Ryazan Askeri Havaalanı'nda bir yakıt tankerinin infilak etmesi sonucu 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Saratov bölgesindeki bir diğer askeri havaalanında meydana gelen patlamada da 2 kişi yaralandı. Saratov bölge valisi güvenlik güçlerinin "askeri tesislerdeki vakalarla ilgili haberleri" incelediğini söyledi.

Odessa ve Kiev 

Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine dönük uzun menzilli füze saldırılarında en az 4 kişi yaşamını yitirdi, elektrik kesintileri yaşandı.

Ukraynalı yetkililerin verdiği bilgilere göre, uzun menzilli 70 kadar füze ile gerçekleşen saldırıların Ukrayna’nın enerji alt yapısını hedef aldığına dikkat çekildi. Füzelerin Kalibr tipi olduğu ve bunların Hazar Denizi üzerinden fırlatıldığı, "Kalibr" tipi 22 adet seyir füzesinin de Karadeniz'deki Rus gemilerinden fırlatıldığı ifade edildi.

Rus ordusu, saldırıların hedefinin Ukrayna'nın askeri tesisleri ile Ukrayna ordusunun enerji altyapısı olduğunu açıkladı. Füzelerin Ukrayna'nın güneyindeki Odessa ve başkent Kiev'de de bazı hedefleri vurduğu bildirildi. Kiev Valisi Oleksiy Kuleba, "Bölgenin yarısına gelecek günlerde elektrik verilemeyecek" dedi. MOSKOVA/KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.