Ulugana Malta'da gözaltına alındı

Dünya Haberleri —

Sedat Ulugana

Sedat Ulugana

  • Tarihçi Sedat Ulugana Malta’da gözaltına alındı. Kötü muameleye maruz kaldığını belirten Ulugana, serbest bırakılmazsa açlık grevine başlayacağını söyledi.

 

Akademisyen, yazar, tarihçi Sedat Ulugana 28 Haziran’da dil eğitimi için gittiği Malta’da gözaltına alındı. Malta Havalimanı’nda hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınan Ulugana, kötü muameleye maruz kaldığını, tehdit edildiğini söyledi.

Gözaltı koşullarına ilişkin gazetemize bilgi veren Ulugana, "Dil eğitimi için geldiğim Malta’da havalimanında belgelerimde eksiklik olmamasına rağmen gözaltına alındım. Kötü muamele ile karşı karşıyayım. Hakaret ediyor, küfür ediyorlar" dedi.

Gözaltına alınma nedeniyle ilgili kendisine bilgi verilmediğini belirten Ulugana, "Hukuksuz bir biçimde tutuyorlar. Bir testten bahsediyorlar. Oysa ben istenen her belgeyi verdim, iki aşımı da olmuş durumdayım" diye aktardı.

Baskı altında olduğunu söyleyen Ulugana "Başımı dahi pencereden çıkarmama izin vermiyorlar. Kronik kalp rahatsızlığımı belirtmeme rağmen yemek ve su dahi verilmedi" dedi. Dün saat 16.00 itibarıyla hala gözaltı merkezinde tutulan Ulugana, "Serbest bırakılmazsam açlık grevine başlayacağım" dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.