Uluslarası Komplo’ya karşı alanlara

Dünya Haberleri —

  • 25. yıla giren 9 Ekim Komplosu “Önderliğin özgürlüğü özgürlüğümüzdür” şiarıyla 8 Ekim Cumartesi günü dünya çapında düzenlenecek eylemlerle protesto edilecek. 

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo 8 Ekim’de küresel çapta yapılacak eylemlerle protesto edilecek. Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi (KCDK-E) ile birlikte organize edilecek eylemlerde, komploda yer alan güçler kınanacak ve Öcalan’a özgürlük talebi haykırılacak. 

Başta kadınlar olmak üzere tüm Kürtler ve dostlarına alanlara çıkma çağrısında bulunan TJK-E, 25. yılında komploya verilmesi gereken yanıtın, Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak olduğunu belirtti. Açıklamada, “Zaman, Önderliğin özgürlüğü için seferber olma, direnen gerillaya sahip çıkma, ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ diyerek fedaileşenlerin anılarına layık olma zamanıdır. Zaman, 'Jin Jiyan Azadî' sloganını haykıran milyonların hak ettiği başarıyı sağlama zamanıdır" dedi. 

Öcalan üzerindeki işkence ve tecride dikkat çekerek, CPT, AİHM ve Avrupa Konseyi’ni rolünü oynamamakla eleştiren KCDK-E de, "Avrupa’dan Kanada ve Avusturalya’ya kadar tüm halkımızı ve dostlarımızı 8 Ekim’de özgürlük ve direniş ruhu ile seferber olmaya ve yürüyüşlere katılmaya davet ediyoruz" açıklaması yaptı.

8 Ekim’de yanıtı verilecek

9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun 24 yıldır İmralı’da sistematik bir şekilde uygulandığına dikkat çeken KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “19 aydır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan hiçbir haber alınamıyor. Kürdistan üzerindeki soykırım ve katliam politikalarıyla anlıyoruz ki uluslararası komplo bugün de devam ediyor. Süleymaniye’de özellikle Rêber Öcalan’ın kadın özgürlükçü paradigmasının öncülerinden Nagihan Akarsel’in katledilmesi de komplonun devam ettiğini gösteriyor. Dolayısıyla tüm Kürt halkı bunun öfkesini yaşıyor. Bu dayatmaları ve teslimiyeti asla kabul etmiyoruz. Rêber Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü esas alan eylemliliklerle komploya karşı aktif bir mücadele yürüteceğiz. Bunun için de komploda payı olan bütün ülkelere cevaben KCDK-E olarak Avrupa’daki dostlarımızla birlikte 8 Ekim’de her yerde alanlarda olacağız.”

AK önünde oturma eylemi

10-13 Ekim tarihleri arasında ise Avrupa Konseyi önünde Öcalan’a özgürlük talebiyle kitlesel oturma eylemi yapılacağını kaydeden Göksungur, “Saat 10-14.00 arasında yapılacak, 100 kişinin katılacağı eylemi her gün yeni bir grup devr alacak. Komplonun yıl dönümü vesilesiyle yapılan bu eylem AK’nin oturumlarına da denk geliyor. Gündemleri arasında Türk cezaevlerindeki durum ve Rêber Apo’ya yönelik ‘umut hakkı’ da var. Biz de 4 gün boyunca orada çadır açıp taleplerimizi haykıracağız. İmralı’ya giden CPT ile görüşme girişimleri de olacak” bilgisini paylaştı. 

Göksungur son olarak “Halkımızı, dostlarımızı ve tüm kadınları eylemlere davet ediyoruz. Bu zihniyete karşı hep birlikte alanlarda olalım” çağrısında bulundu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.