Veysel Kıran son yolculuğuna uğurlandı

Yurt Dışı Haberleri —

Veysel Kıran

Veysel Kıran

  • Kansere yenik düşen Kürt siyasetçi Veysel Kıran (62) Almanya’nın Lübeck kentinde son yolculuğuna uğurlandı.

 

MUHAMMED KAYA

Muş/Vartolu Veysel Kıran Almanya’da kanser tedavisi gördüğü Lübeck kentinde yaşamını yitirdi. Dün son yolculuğuna uğurlanan Kıran'ın ölüm haberini yakınları şu sözler ile duyurdu: "İki yıldır kanser tedavisini görüyordu. Maalesef kanser iletine yenik düşerek yaşama gözleri yumdu ve aramızdan ayrıldı. Yıllarca ülkesinin özgürlüğü için mücadele veren Veysel, çalışmalarda yer alarak büyük emeklere sahip gerçek bir yurtsever, Kürt ve aydın bir şahsiyetti.”

.

Dükkan dükkan, aile aile dolaşıyordu

Türkiye’de yıllarca cezaevinde kalan Kıran, cezaevinden çıktıktan sonra 1990’lı yılların zorlu koşullarında devletin legal siyasal alanı tıkamak için DEP’i kapattığı ve HADEP üzerinde baskıların yoğunlaştığı bir dönemde Muş’tan milletvekili adayı olmuştu. Faşizme karşı boyun eğmek yerine mücadele etmeyi tercih eden Kıran, daha sonra baskıların artması nedeniyle Avrupa’ya çıkmak zorunda kaldı. Avrupa’yı Kürt özgürlük mücadelesine katkı sunmak için temel bir çalışma alanı olarak gördüğü için burada da tüm yaşamı boyunca ülke hasreti, sevgisiyle aralıksız mücadeleye devam etti. Sağlık sorunları belirince Heyva-Sor için çalışmaya başlayan Kıran, Sachsen Eyaleti'nde dükkan dükkan, aile aile gezip Kürdistan'daki ailelere yardım topluyordu.

.

Pozitif enerji saçıyordu

Mücadele arkadaşları Kıran için "Toplum tarafından sevilen, akrabaları, komşuları, çalışma arkadaşlar tarafından müthiş saygı gören sevilen biriydi. Kendisi son derece sevgi, merhamet dolu, etrafına pozitif enerji saçan çok değerli bir ağabeyimiz, büyüğümüz ve yoldaşımızdı” dedi.

Son sözü mücadele oldu

Çalışma arkadaşlarından Fed-Kurd Eşbaşkanı Kerem Gök,  Kıran’ın mücadele azmi, bağlılığını şu sözler ile aktardı: “Kendisini hastanede ziyarete gittik. Hastalıklarından yakınmıyordu. Bize ‘fiziki olarak ölebiliriz ama fikrimiz, mücadelemiz yaşıyor, yaşayacak. Siz arkadaşlarıma da şunu söylemek istiyorum: Eğer bu mücadeleyi bırakırsanız sizlere hakkımı helal etmiyorum.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.