Werxelê’de ilerleyemiyor

.

.

  • Türk ordusu, tüm girişimlerine rağmen Werxelê’deki gerilla direnişini kıramayıp ilerleyemiyor.

 

HPG Basın ve İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Türk ordusu, Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nı 13 Eylül günü akşam saatlerinde ağır silahlarla bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Werxelê’deki gerillaların müdahalesi sonucu çatışmalar yaşandı. Büyük direniş sonucu işgalciler ilerleyemedi.

*  Metîna’nın Qaşûra hattında 13 Eylül günü helikopter hareketliliği yaşandı. Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdinê, Dêşîşê, Kêste, Hirorê ve Serarû köylerinin çevresi ile Kêla Qûmriyê, Koordîne alanları saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalandı. Yoğun bombardımanlar sonucunda yerleşim yerleri ile bağ ve bahçelerde ciddi oranda maddi hasar meydana geldi.

* Türk savaş uçakları, 13 Eylül günü 15.27-19.10 saatleri arasında Akrê ilçesinin Dînartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü ve Deştan Kafya alanının bombaladı.

Bölgede muhabiri bulunan ANF’nin haberine göre de Türk ordusu, 13 Eylül günü saat 09.00’dan itibaren Berwarî Bala’daki Serarû, Edinê ve Deşîşê köylerini yoğun bir şekilde top atışlarına tuttu. Top atışları doğrudan köyleri hedef aldı. Saldırı nedeniyle köylüler apar topar, yanlarına hiçbir eşyasını alamadan evlerini terk etmek zorunda kaldı.Top atışları sonucu bazı evler yıkıldı, birçoğu hasar gördü, hayvanlar katledildi ve köyler elektriksiz kaldı. Eşzamanlı olarak Heftanîn’deki Pîrbila bölgesinde özellikle Banikê ve Banduro köyleri yoğun bir şekilde bombalandı. Bu saldırıda da evler ve bahçeler zarar gördü.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.