Yandaşa animasyon!

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu, sadece proje ihalesi yapılan hafif raylı sistemin animasyon filmini kentte bu işi yapabilecek ondan fazla firma olmasına rağmen, eskiden Valilik yaptığı Kocaeli'ndeki bir firmaya verdi.

 

YILMAZ KAYA/AMED

Yandaş firmalara verdiği ihalelerle gündeme gelen kayyum Münir Karaloğlu, en son olarak Amed'de yapılması planlanan hafif raylı sistemin animasyon film tanıtım ihalesini, merkezi Kocaeli Kartepe'de bulunan For Tasarım adlı firmaya verdi. 4 dakika 59 saniye uzunluğundaki animasyon filmi, firmanın sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı.

Projelendirme, yapım ve araç alımı olarak üç aşamada hayata geçirilecek olan Dağkapı-Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi arasında inşa edilmesi düşünülen hafif raylı sistem, 14.1 kilometre uzunluğunda toplam 23 istasyondan oluşacak.

Hep yandaşa

Amed kayyumu Münir Karaloğlu, 18 Aralık 2020 tarihinde Kayapınar ilçesinde 1 milyon 85 bin TL'ye mal ettiği organik ve doğal ürünler pazarını hizmete sundu. Türkiye ve yurtdışından da internet üzerinden alışveriş yapılabilecek olan pazarın www.diyarbakirorganikpazar.com sitesinin sahibi ise Karaloğlu'nun 'dostum' dediği RNA İletişim Ajansı sahibi İsak Baydaroğlu oldu.

Kayyum, Büyükşehir Belediyesi'nce "Her Ev Bir Kültür Merkezi" temasıyla online düzenlenen "Dengbêj Divanları"  konserlerinin görsel tasarım hazırlama işini de söz konusu RNA şirketine vermişti. Pazarlık usulü ile yapılan ihalelerde yasada en az üç firmadan teklif alma şartı olmasına rağmen, sadece tek bir firmadan teklif alındı ve ihale 294 bin TL'ye merkezi İstanbul Kadıköy'de bulunan şirkete verildi.

Aynı şekilde, 400 bin liraya mal olan Amed Sur’larının tanıtım filmi ile 324 bin liraya mal olan kent içi ışıklandırma ihalesi de aynı işi kentte yapacak onlarca firma bulunmasına rağmen İstanbul'daki firmalara verilmişti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.