Yardımlar Heyva Sor’a

Yurt Dışı Haberleri —

Tim Krüger

Tim Krüger

  • Rojava ile dayanışma amaçlı düzenlenen etkinlikler kapsamında Herford Kresihaus salonunda düzenlenen seminerde konuşan gazeteci Tim Krüger, “Depremin yaşandığı şehirler Suriye, Türk rejimi ve çeteler tarafından ambargo altında” diyerek, yardımlar için Heyva Sor’u adres olarak gösterdi.

ARAT ARARAT / HERFORD

Seminerde Welthandel, DGB-Kreisverband Herford, Arbeit und Leben im Kreis Herford DGB, Volkshochschule, Rosa-Luxemburg-Club Herford gibi kurumlar Rojava ile dayanışma çalışmaları yürütüyor. Bu çalışma kapsamında Herford’da yapılan seminere Rojava’ya giden gazeteci Tim Kruger katıldı. Krüger, Rojava Devrimi’nin oluşum aşamaları, Demokratik Konfederalizm, Demokratik Özerk Yönetim sistemi 3. yol özellikleri ve önemi, politik, savunma, ekonomik sistemini, Suriye rejimi için sunulan alternatif ve önerileri, Rojava Özerk Sistemini tehdit eden unsurlar gibi başlıkları anlattı.

Deprem yardımlarına ambargo

Kobanê direnişi ile Kürtleri daha yakından tanımak için araştırmaya başladığını söyleyen gazeteci Krüger bölgedeki izlenimlerini aktararak şunları söyledi: “Rojava Demokratik sistemi 6 milyonu temsil ediyor ve uluslararası düzeyde politik olarak tanınmalı. Bunun için herkese görev düşüyor.” 

Krüger depremzedelere uygulanan ambargolara da değinerek, “Depremin yaşandığı şehirler Suriye, Türk rejimi ve çeteler tarafından ambargo altında. Bu nedenle insani yardımların ulaşımı engelleniyor” diyerek, yardımlar için Heyva Sor’u adres olarak gösterdi. Konuşmasının sonunda dinleyicilerden gelen sorular doğrultusunda Türk devletinin Almanya ile olan ilişkileri, PKK yasağının ekonomik çıkarlara dayanması, deprem ile dayanışmanın büyütülmesi noktalarına da değindi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.