Yerkel hoş gelmedin

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Hessen Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili Turgut Yüksel, Yusuf Yerkel'in Frankfurt Başkonsolosluğu'na Ticaret Ataşesi olarak atanması tepki göstererek, “Böyle bir zata Frankfurt'a hoş geldin diyemeyiz. Almanya, Yerkel’i istemeyen kişi ilan etmeli” dedi. 

AGİT ERKENDİ

Soma'da 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayı protesto eden madenciyi tekmeleyerek akıllara kazınan AKP’li Yusuf Yerkel'in Frankfurt Başkonsolosluğu'na Ticaret Ataşesi olarak atanması Almanya’da tepkilere neden oldu. 

Siyah çelenk bırakıldı 

Almanya’daki kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar dün Frankfurt Başkonsolosluğu önünde bir araya gelerek Yerkel’in atanmasını protesto etti. Göstericiler adına bir açıklama yapan Zeliha Dikmen, “Frankfurt ticaret şehridir ve biz böyle geçmişi olan birisinin buraya gelmesini istemiyoruz. Alman hükümeti bu kişiyi istenmeyen kişi ilan etmeli” diyerek bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Eylemciler tepki olarak Türk konsolosluğunun önüne de siyah çelenk bıraktı.

İstenmeyen kişi ilan edilsin

Hessen Eyalet Parlamentosu SPD Milletvekili Turgut Yüksel de gazetemize yaptığı açıklamada “Böyle bir zata Frankfurt'a hoş geldin diyemeyiz” dedi ve ekledi: “Bu atamayla ilgili karar ne konsolosluktan ne de büyükelçilikten geldi. Dışişleri Bakanlığı’nın onayı ile Ticaret Bakanlığı tarafından verilmiş bir karardır. Yerkel diplomat statüsü alırsa Alman yetkilileri bir şey yapamayacaklardır. Alman devletinin yapabileceği tek şey Yerkel’i istenmeyen kişi ilan etmektir.” 

Tepki çeken atamalar 

Daha önce de Erdoğan hükümeti tarafından Egemen Bağıs Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a, Merve Kavakçı Malezya'ya, Şaban Dişli ise Hollanda’nın Den Haag (Lahey) kentinde, Ali Murat Başçeri Kuzey Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da, Ümit Yalçın İngiltere’nin başkenti Londra’da ve Ozan Ceyhun Avusturya’nın başkenti Viyana’da büyükelçi olarak görevlendirilip ödüllendirilmişlerdi.  

FRANKFURT 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.