Yıldırım Dersim’e uğurlandı  

Yurt Dışı Haberleri —

Haydar Yıldırım Dersim'e uğurlandı

Haydar Yıldırım Dersim'e uğurlandı

  • Londra’da 29 Nisan’da hayatını kaybeden Kürt yurtsever ve Dersim-Der eski Başkanı Haydar Yıldırım, kitlesel bir törenle memleketi Dersim’e uğurlandı.

Yıldırım’ın vasiyeti üzerine Pazartesi günü cenaze merasimi İngiltere’nin başkenti Londra’da faaliyet yürüten Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleşti. Uzun yıllar Londra’da Demokratik Güç Birliği içerisinde mücadele yürüten aynı zamanda Dersim-Der Başkanlığı yürüten Yıldırım’ın uğurlama törenine yüzlerce kişi katıldı. Törende bir konuşma yapan Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal, Haydar Yıldırım’ın yurtseverliği ve mücadeleye verdiği emeğiyle örnek bir kişilik olduğunu belirterek, “Emeğine sahip çıkacağız. Anıların ve özlemlerin için mücadeleye devam edeceğiz. Yıldızlar yoldaşın olsun” dedi. Dersim-Der adına yapılan konuşmada da Yıldırım’ın mücadele anılarını yaşatacaklarının sözü verildi. 

Konuşmaların ardından Yıldırım için Alevi inancına göre helallik ve rızalık alındı. Sonrasında Yıldırım’ın ailesi taziyeleri kabul etti. Törenin ardından 71 yaşında hayatını kaybeden Yıldırım’ın cenazesi Dersim’de toprağa verilmek üzere uğurlandı. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.