YJA STAR: Direneceğiz ve direnerek kazanacağız!

.

.

  • “Savaş artık sadece Kürdistan ile sınırlı bırakılmayacak, herkes elinden geleni yapmalı ve yaşam Türkiye metropollerinde işgalcilere haram edilmelidir.”

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, “işgal operasyonlarına karşı kanımızın son damlasına kadar direnişten asla vazgeçmeyerek savaşacağımızı ve bu topraklarda işgale geçit vermeyeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı, açıklamasında şunlar belirtildi:

“Sömürgeci ve işgalci Türk devleti ve onun çeteleri 23 Nisan günü Zap, Avaşin ve Metina alanlarına yönelik Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek olarak adlandırdığı bir imha operasyonu başlatmıştır. Türk devletinin geliştirdiği bu işgal operasyonlarına karşılık YJA STAR ve HPG gerillaları da Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur adlarıyla Devrimci Hamleler geliştirmiştir. Şoreş Beytüşşebap Yoldaş komutasında gelişen Garê Zaferi’yle yaşadığı hezimeti ve şoku atlatamayan TC ordusu yenilen pehlivanın güreşe doymaması misali tarihinin yenilgilerinden birini de Zap, Metina ve Avaşin’de yaşamaktadır.

Direnerek kazanacağız
Öncelikle bu hamlelere aktif bir biçimde katılan tüm komuta ve savaşçılarımızın direnişlerini selamlıyor; Ekin, Asya, Çiyager ve Dilşêr yoldaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor ve tüm devrim şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Kürdistan'da yıllardır savaş her yere yayılmış, savaşın toprakları haline gelmiş, ömrünün baharındaki binlerce gence ve halkımıza kölelik ve soykırım dayatılmıştır. YJA STAR ve HPG gerillaları olarak düşmanın oluşturduğu köleliği ve iradesizliği kabul etmektense ölümü tercih edecek bir gelenekten geliyoruz. Kadın ordulaşması olarak köklerimizi saldığımız Zap'ın doruklarından Metina dağına, oradan Cilo Dağı eteklerine kadar her yerde şehitlerimizden kadın olmayı, onurluca yaşamayı, özgürce sevmeyi, direnişi ve yiğitçe savaşmayı öğrendik. Bizden öncekilerden ve tarihimizden öğrendiğimiz gibi; direneceğiz ve direnerek kazanacağız!

Kürdistan’ı özgürleştirme sözü verdik
Kürdistan'da bugün bir varlık-yokluk savaşı yaşanmaktadır. Bu operasyon sıradan, herhangi bir operasyon değildir. Gerilla güçlerimiz bu operasyonun Kürt halkını soykırıma uğratma, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nı imha etme operasyonu olduğunu çok iyi bilmektedir. YJA STAR komuta ve savaşçıları olarak, bu işgal operasyonlarına karşı kanımızın son damlasına kadar direnişten asla vazgeçmeyerek savaşacağımızı ve bu topraklarda işgale geçit vermeyeceğimizi belirtiyoruz. Dost düşman herkes bilmelidir ki; Kürdistan Özgürlük Gerillası boyun eğmeyi, işgali ve yenilgiyi asla kabul etmeyecektir. Düşmanın bazı imkanları varsa gerillanın da Önderliğe, Şehitlere ve özgürlük ideolojisine ölümüne bağlı yüreği ve beyni vardır. Devrimciler yüreklerini büyük güzelliklere ve gerçekliklere açtıkları kadar bir o kadar da acılara ve zorluklara açmışlardır. Biz bunları bilerek bu yola baş koyduk. Sıradanlığı kabul etmediğimiz, köleliği reddettiğimiz ve umutsuz olmadığımız için böyle yapıyoruz. Bizler YJA STAR gerillaları olarak Önderliğimize, halkımıza ve Şehitlerimize Kürdistan’ı özgürleştirme sözü verdik. Biz de söz onurdur ve onumuzu çiğnetmeyeceğiz. Düşman ne yaparsa yapsın bizleri yolumuzdan döndüremeyecektir.

Yaşam işgalciye haram edilmeli
YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı olarak tüm komuta ve savaşçılarımızın büyük bir coşkuyla, inançla, tutkuyla ve yeni dönem gerilla taktikleriyle bu imha savaşına karşı koyacaklarını belirtiyoruz. Yine Kürdistan'ın her dağı, her şehri, her sokağı savaş alanına dönmelidir. Savaş artık sadece Kürdistan ile sınırlı bırakılmayarak, herkes elinden geleni yapmalı ve yaşam Türkiye metropollerinde işgalcilere haram edilmelidir. Şahinleşen bir gençlik, şahinleşen kadın ve şahinleşen halk gerçekliği şahinleşen gerilla güçleriyle birlikte mücadelesini birleştirerek düşmanın imha planlarını boşa çıkaracaktır. 2021 yılı zafere yürüyen özgürlük gerillasının yılı olacaktır. Önderliğimiz ve halkımız zaferi çoktan hak etmiştir. Kürdistan faşizme mezar olmalı, işgalciler kendi kazdıkları kuyuda kendileri boğulmalıdır. Garê Zaferi’ndeki Apocu fedai ruh Zagros, Zap, Metina, Botan, Amed, Serhat, Dersim ve Garzan’da dalga dalga yayılarak düşmana 2021 yılında tarihin yenilgisini yaşatacaktır.
YJA STAR Merkez Karargah Komutanlığı olarak 2021 yılında katılımımızın Zilan yoldaşın çizgisinde olacağını bir kez daha yineliyor, tüm gücümüzü Zilan yoldaşımızın eylem ve yaşam tarzını esas alarak Önderliğimiz ve Hareketimiz üzerindeki tehlikeleri bertaraf edeceğimizi dost düşman herkese duyuruyoruz.”

BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.