Yunanistan’da tren kazası: 36 can kaybı

Dünya Haberleri —

Tren kazası

Tren kazası

  • Yunanistan’da Atina’dan Selanik’e doğru seyreden yolcu treni ile yük katarı Tempe kasabası yakınlarında çarpıştı, 36 kişi yaşamını yitirirken 85 kişi de yaralandı. 

Atina’dan 350 yolcu ile hareket eden tren gece saatlerinde Selanik’ten Larisa’ya yük taşıyan tren ile çarpıştı. 36 kişinin yaşamına mal olan kazanın sebebi anlaşılamazken Tessali Bölge Valisi Konstantinos Agorastos, gece yarısından hemen önce Tempe kasabasında iki trenin kafa kafaya çarpıştığını belirterek "Çarpışma çok şiddetliydi. Yolcu treninin ilk dört vagonu raydan çıktı. Vagonlardan ikisi yangın nedeniyle tanınamayacak hale geldi" dedi.

Agorastos, çarpışma öncesinde iki trenin de yüksek hızda seyrettiğini, makinistlerin birbirlerinden haberi olmadığını söyledi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Çarpışmadan sonra 194 yolcunun kurtarılarak Selanik'e götürüldüğü açıklandı. Ülkede üç günlük yas ilan edildi.

 Çarpışmadan sonra yangın çıktı

Kazazedelerin yaptığı ilk açıklamalarda, kazada büyük panik yaşandığı, ilk şokun ardınan vagonların yan yattığı ve sarkan kablolar ve elektrik konağından dolayı yangın çıktığı aktarıldı. İlk 10-15 saniyelik dönem için kazazedeler “vagonlar takla atıyor ve yanıyordu, insan çığlıkları ve kaos vardı” dedi. 

Yunan devlet televizyonuna konuşan bir kurtarma görevlisi, ekiplerin gece boyunca çalıştığını belirterek "Enkazdan insanları çıkarıyoruz. Yaralılar ve ölüler de var. Bir trajedi yaşıyoruz" dedi. LARİSA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.