YXK 24. kongresini gerçekleştirdi

Yurt Dışı Haberleri —

YXK Kongresi

YXK Kongresi

  • Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) 24. kongresini Almanya’nın Darmstadt kentinde gerçekleştirdi. Kongreye Almanya ve İsviçre’den gençler ile birçok antifaşist örgüt katıldı.

 

Kürdistan Öğrenciler Birliği (Yekîtiya Xwendekarên Kurdistan-YXK) “Bese ji Tecrîd, Dagirkerî û Metingeriye rê/Tecride, İşgale ve Sömürgeciliğe Son" ve "Werin Cenga Azadiyê/Özgürlük Savaşına Gelin" şiarıyla 24. kongresini gerçekleştirdi.

Mamreşo ve Zendûra direnişi şehitlerine adanan kongre Kürdistan devrim şehitlerine anısına gerçekleştirilen saygı duruşuyla başladı. YXK’nin 30. yılına denk gelen kongrenin açılış konuşmasında, birliğin çalışmaları, YXK ve JXK şehitleri, öncüleri ve süreç içerisinde yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Ardından ise YXK’nin tanıtıldığı, kurucularından Hüseyin  Çelebi ile Almanya’da doğup büyüyen üniversite sürecinde YXK üyesi olan ve 2019 yılında Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Baran Kaya’nın (Fırat Çiçek) portresini içeren sinevizyon gösterildi.

Rojava Üniversitesi’nden öğrenciler, kongreye gönderdikleri video mesaj ile Rojava Devrimi’nin önemi ve gençlerin bu süreçteki rolü üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) Koordinasyonu tarafından iletilen mesajda, YXK’nin 30 yıllık mücadelesine dikkat çekildi.

İzlenen video ve yapılan konuşmalardan sonra YXK’li öğrenciler siyasal süreci ve örgütlenmelerini değerlendirerek, gelecek hedefleri üzerine bir tartışma yürüttü.

Yönetimini yeniledi

Kongre, yönetim ve koordinasyon seçimi ile devam etti. Yeni yönetim üyelerinin konuşmaları ardından YXK’nin yıllık planlaması okundu. Kongrenin sonuç bildirgesinde Şehit Fırat Çiçek YXK’nin "Onur Üyesi" olarak seçildi.

Seçimler ardından TEVÇAND bünyesinde çalışmalarını yürüten Koma Azad’ın şarkılarını seslendirdi, gençler halaya durdu.

DARMSTADT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.