Zekat ve fitreler deprem bölgesine

Yurt Dışı Haberleri —

Hafız Ahmet Turhallı

Hafız Ahmet Turhallı

  • CÎK Genel Başkanı Ahmet Hafız Turhallı, Ramazan ayının dayanışma ayı olduğunu belirterek, bu yıl toplanan fitre ve zekatların depremden etkilenen insanlara verileceğini belirtti. 

ARAM PiRO / FRANKFURT

Ramazan ayı orucu 23 Mart Perşembe günü başladı, 20 Nisan Perşembe günü ise sona erecek. 21- 23 Nisan günleri ise Ramazan Bayramı kutlanacak. Civaka Îslamiya Kurdistanê (CÎK) Başkanı Ahmet Hafız Turhallı, Ramazan ayının önemine vurgu yaparak, “Bu ay, Biz Müslümanlar açısından özellikle vicdanın yücelmesi, maddenin geriye çekilmesi, ruhun gelişmesi, manevi birlikteliğin büyümesi açısından önemlidir. Ramazan, Peygamber efendimiz döneminde paylaşmayı, kardeşliği, barışı ve adaleti inşa etmek için çalışılan bir aydır” dedi. 

Şefkat, vicdan ve dayanışma 

Orucun aynı zamanda toplumsal bir öğreti olduğunu dile getiren Turhallı, “Biz oruç tutuyoruz da orucun bizi tutması lazım. Orucun bizi tutması demek, orucun bizi yaptığımız günahlardan, yanlışlıklardan, insanlara, çevreye verdiğimiz zarardan arındırması demektir. Sahura kalkalım, sabah ezanından sonra ikindiye kadar uyuyalım ve morali bozuk, psikolojisi bozuk biçimde uyanalım. Açlık refleksleri güçlenmiş, oraya buraya saldıran bir psikoloji ile oruç tutulmamalı. Oruç tutulacaksa insanlara şefkat gösteren, vicdanı yücelten, insanlara el uzatan biri olarak oruç tutalım” ifadelerini kullandı. 

‘Depremzedelere aktaracağız’

Ramazan ayı için maneviyat ve paylaşma vurgusu yapan Turhallı, bu sene Ramazan etkinliklerinde toplanan bütün zekat ve fitreleri deprem bölgelerinde yaşayan halka aktaracaklarını söyledi. Turhallı, “Oruç tutan herkesin deprem bölgelerini hatırlamaları, oradaki insanları anmaları, ihtiyaçları ne varsa o ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmayı bir sorumluluk olarak görmeleri gerekiyor. İnsan olarak sorumlulukların altına girmeliyiz, zaten takva sözcüğü sorumluluk alma anlamında kullanılıyor. İnsanlaşma, insanı kamil dediğimiz yani oruç ibadeti de budur” diye konuştu. 

Kolektif bir çalışmayla

Ramazan ayı boyunca önceliklerinin depremzedelerle dayanışma olacağını vurgulayan Turhallı, “Depremden etkilenenler özellikle de depremzedeler için büyük bir hayır kampanyasıyla, zekatlarımızı, filtrelerimizi, sadakalarımızı onlara ulaştırmak için, bütün kardeşlerimizle, bize inanan bütün arkadaşlarımızla birlikte çalışıp, bunu oradaki insanlara aktarmaya çalışacağız” diye konuştu. 

Camilerde evsizlere, öğrencilere yemek

Öte yandan CÎK olarak bütün camilerde iftar vereceklerini söyleyen Turhallı,  “70’e yakın camimiz var. Bütün camilerde olabilirse, yetiştirebilirsek herkesle; örneğin ilticacılar, öğrenciler, evi olmayan insanlar var. Onlara iftarda yemek vermek, çorba içirebilmek, bir lokma ekmek verebilmek için çalışacağız” diye konuştu. 

Sosyal medyayı, basın yayın organlarını da aktif olarak kullanarak, iftar programları, sohbetler organize edeceklerini kaydeden Turhallı, “Demokratik ve kültürel İslamı insanlara anlatmak için bu ayı bir vesile yapacağız. Melalarımız dolaşacak, insanlarımızla bir araya gelecek” diye aktardı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.