Zemmour saldırıya uğradı

Dünya Haberleri —

Eric Zemmour / foto: Wikipedia

Eric Zemmour / foto: Wikipedia

  • Fransa’nın aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Eric Zemmour (63) ilk seçim mitinginde saldırıya uğradı. 

 

Müslümanlar ve göçmenlerle ilgili görüşleri tepki çeken aşırı sağcı aday Eric Zemmour’a yönelik saldırı Pazar günü Paris’in kuzeydoğusundaki bir kongre merkezinde önünde yaşandı. Zemmour, konuşmasını yapmak üzere kürsüye doğru ilerlerken kalabalığın arasından sıyrılan bir kişi onu boynundan tutup devirmeye çalıştı. Polis saldırganı engelleyerek, gözaltına aldı. 

Saldırgan gözaltına alındı

Saldırı nedeniyle Zemmour’un bileğinin incindiği ve doktorunun dinlenmesini tavsiye ettiği belirtildi. Zemmour’un saldırgandan şikayetçi olacağı da açıklandı. Müslümanlar ve göçmenlerle ilgili görüşleri tepki çeken aşırı sağcı adayın mitingine 10 bini aşkın kişi katılırken binlerce kişi de Paris’te sokağa inerek onu protesto etti. Polis mitingte onlarca kişiyi gözaltına aldı.

Partisinin adı: Yeniden Fetih

Saldırı sonrasında kürsüye çıkıp konuşmasını yapan Zemmour, ‘düşünce ve ifade özgürlüğünü savunan tek isim olduğunu’ iddia ederek faşist, ırkçı olduğunu söyleyenlerin haksız olduğunu savundu. Yeni kurduğu partisinin adını ‘Reconquete’ (Yeniden Fetih) koyduğunu açıkladı.

Konuşmasında basını da hedef alan Zemmour’un Nisan 2022’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma ihtimali anketlere göre oldukça zayıf.

PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.