Zulmün sorumlusu Erdoğan'dır

İnci Güler

İnci Güler

  • Tutsak yakınları, Adalet Nöbeti eylemlerinin 379. gününde ATK önünden seslenerek, “Bu zulmün baş sorumlusu Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanlığıdır” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsak için başlatılan Adalet Nöbeti eylemi 379.  gününde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Eyleme, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) yöneticileri katıldı.

Eylemde konuşan tutsak yakını İnci Güler, bu zulmün en büyük sorumlusunun Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanlığı olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Biz sadece hasta tutuklular için çıkardıkları yasaları uygulamalarını istiyoruz. Cezaevinde çok ağır olan hasta tutuklular var. Ne siyasi partiler ne de kamu kuruluşları bu konuda vicdanlı yaklaşıyor. Hasta tutukluları serbest bıraksınlar, denetimli serbestliği uygulasınlar. Biz her zaman söylüyoruz; tutuklular zindan da biz de dışarıda direnişe devam ediyoruz.” 

Eylem, "Hak, hukuk, adalet” ve “Bijî berxwedana zindanan" sloganlarıyla son buldu. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.