Cumartesi Annelerinin yanındayız

Kadın Haberleri —

.

.

  • İsviçre’nin Basel kentinde, bugün İstanbul’daki Çağlayan adliyesinde davası görülen Cumartesi Annelerine destek eylemi yapıldı. 

BASEL

Claraplazt meydanında yapılan eylem, Kayıplara Karşı Uluslararası Komisyon (İCAD), İnsan Hakları Derneği (İHD) İsviçre Temsilciliği ve İsviçre İnsan Hakları ve Dayanışma Derneği öncülüğünde gerçekleşti. Eyleme Uluslararası Af örgütü İsviçre temsilcisi Maja Hoschman da destek verdi.

Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu tarafından okunan basın metninde, "Cumartesi annelerinin 25 Ağustos 2018 tarihindeki 700. Hafta eylemine katılan 46 kişi hakkında toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefetten dava açıldı. Haklarında 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Amaçları suçlarının ortaya çıkmasını engellemek, hak, adalet, gerçeklik mücadelemizi bastırmak. Böylece zorba iktidarlarını, sömürülerini sürdüreceklerini düşünüyorlar. Asla vazgeçmeyeceğimizi, insan hakları ve özgürlük mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi, adalet önünde hesap soracağımızı, Cumartesi Annelerinin yanında olduğumuzu göstermek için bir araya geliyoruz" denildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.