'Zulmün bitmesini istiyorum’

Yurt Dışı Haberleri —

Xezal Çelik

Xezal Çelik

  • Heilbronn’da dönüşümlü yapılan açlık grevine ilk grupta katılan Xezal Çelik, eşinin 8 yıldır hapiste olduğunu belirterek, “Zulmün bitmesini istiyorum bundan dolayı açlık grevindeyim ülkede nöbette olan annelere destek olmak istiyorum” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak amacıyla Almanya’nın Heilbronn kentinde 15 Şubat’a kadar sürecek açlık grevi eylemi başlatıldı. Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) lokalinde Perşembe günü sabah saat 09.00’de 5 kişilik bir grup ile başlatılan eylemi şu anda ikinci grup sürdürüyor. Açlık grevi eylemine katılan eylemciler, dışarda da açlık grevinin amacına dair bildiri dağıttı.

Raporlara rağmen serbest bırakılmıyor

İlk gruptaki üç günlük açlık gevine katılanlardan bir de Xezal Çelik’ti. Mardin’in Kızıltepe ilçesinden olan Xezal Çelik, 4 aydır Almanya’da bir iltica kampında yaşıyor. 2016 yılında evine yapılan bir baskın sonucu kocası gözaltına alınır ve gözaltında işkenceye maruz kalır. Çıkarıldığı mahkemede 15 yıl ceza verilir. 8 yıl aşkındır cezaevinde olan eşi, ciddi sağlık sorunları olmasına rağmen tahliye edilmiyor. Koğuşta değnek ya da arkadaşlarının yardımı ile zorla yürüyebiliyor. Birçok doktorun cezaevinde kalamaz raporuna rağmen serbest bırakılmıyor. Xezal Çelik, kocasının da cezaevinde açlık grevine katılmak istediğini fakat sağlık sorunları nedeniyle arkadaşlarının müsaade etmediği de belirtti. 

Xezal Çelik, eşi tutuklandıktan sonra çok zor şartlar altında evin geçimini sağladıklarını söyleyerek dost, akraba ve yurtseverlerin yardımlarıyla ancak ayakta kalabildiklerini anlattı. Kocası cezaevine girdikten sonra da evlerine baskınlar yapıldığını ve sürekli tehdit edildiğine işaret ederek “Yaşama şansımızın kalmadığını düşünerek buralara kaçmak zorunda kaldım. Çocuklarıma bir şey yapacaklar korkusunu hep yaşadım.”

Mücadeleyi büyütelim

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecritin kalkması için açlık grevine girdiğini belirten Xezal Çelik şunları aktardı: “Bu zulme dur demek gerekiyor. Biliyoruz Başkan özgür oldu mu barış gelecek herkes özgür olacak ben de bir anne olarak çok zulüm gördüm ama kin kusmadım. Tüm Kürt anneleri gibi barışın gelmesi ölümlere dur demesi, zulmün bitmesini istiyorum bundan dolayı açlık grevindeyim ülkede nöbette olan annelere destek olmak istiyorum.”

Tüm Kürtlere Avrupa’da mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Xezal Çelik son olarak  17 Şubat’ta yapılacak yürüyüşe herkesi katılamaya davet etti. HEILBRONN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.