11 asker daha öldürüldü

.

.

  • İşgalci Türk ordusunun, 23 kez savaş uçakları, 14 kez saldırı helikopterleri, 3 kez kimyasal silah ve patlayıcılar ve onlarca kez de obüslerle bombaladığı alanlarda yapılan eylemlerde 11 asker öldürüldü; 1 saldırı helikopteri darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 30 Haziran saat 19.50’de Avaşîn'e bağlı Kokerê alanındaki Türk askerleri, 3 koldan hedef alındı. Ağır ve ferdi silahların kullanıldığı bu eylemde en az 4 Türk askeri öldürüldü, 2'si ise yaralandı. 
* YJA Star gerillaları, 1 Temmuz saat 02.30’da Kokerê alanındaki askerleri suikast taktiğiyle vurarak 1'ini öldürdü. 

Zap Bölgesi

* Zap'a bağlı Kurêjahro Direniş Alanı’nı 29 Haziran saat 22.00’de bombalamak isteyen saldırı helikopterleri yoğun ateş altına alınmış ve 1 saldırı helikopteri darbelendi. Müdahalenin ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 
* Kurêjahro Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 30 Haziran saat 09.30 ve 13.00’te suikast taktiğiyle vuruldu; 2'si öldürüldü. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 30 Haziran saat 11.50 ve 1 Temmuz saat 07.30’da suikast taktiğiyle hedef alındı; 2'si öldürüldü. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 1 Temmuz 05.00’te vuruldu; 2'si öldürüldü. 

Kimyasal ve patlayıcılar

* Karker Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Rêber savaş tünelleri,  30 Haziran’da 3 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

* Girê Amediye, Saca, Sîda ve Rênçbiraxa alanları ile Xakurkê’ye bağlı Neqeba Sinînê alanı, 30 Haziran’da sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı. Bombardımanların ardından Saca alanında çıkan yangınlar devam etti.
* Girê Hakkarî, Girê FM, Kurêjahro, Girê Amediyê ve Girê Cûdî Direniş Alanları, 30 Haziran’da 14 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.
* Girê Amediyê, Girê Bihar, Werxelê, Saca, Çemço ve Sîda Direniş Alanları, 30 Haziran’da 23 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.