15 asker daha eklendi

.

.

  • Türk ordusu, 14-15 Temmuz'da Direniş Alanları’nı 20 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 7 kez savaş uçakları, 36 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombaladı. Eylemlerle yanıt veren gerilla, 15 Türk askerini daha öldürdü, 3’ünü de yaraladı.

Türk ordusu, 14-15 Temmuz'da Direniş Alanları’nı 20 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 7 kez savaş uçakları, 36 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombaladı. Eylemlerle yanıt veren gerilla, 15 Türk askerini daha öldürdü, 3’ünü de yaraladı.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşla ilgili son bilgileri paylaştı:

Zap Bölgesi

* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 14 Temmuz günü patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerlerine, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde el bombaları ve ferdi silahlarla müdahale edildi. Türk güçleri, bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 
* Türk güçlerinin, 14 Temmuz saat 19.30’da Şehîd Adil’daki bulunan savaş mevzilerini bombalamak için gönderdiği bomba yüklü bir dron vurularak düşürüldü.

Xakurkê Bölgesi

* Girê Şehîd Kamuran’daki Türk askerleri, 14 Temmuz'da takibe alındı. Denetim altındaki Türk askerlerihe, saat 11.30’da hareketli timler tarafından 2 koldan eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, ferdi ve ağır silahlarda vurarak 1 askeri öldürdü, 3'ünü yaraladı. İkinci eylem kolu ise suikast taktiğiyle vurarak 3'ünü öldürdü. 

Metîna Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 14 Temmuz saat 07.30’da  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini iki kez suikast taktiğiyle vurarak 2'sini öldürdü. Aynı gün saat 23.50’de tekrar suikast taktiğiyle vurulan askerlerden 1'i daha öldürüldü. 
* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 14 Temmuz saat 09.50’de ilerlemek isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vuruldu; 3'ü öldürüldü. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 14 Temmuz saat 11.30’da ağır silahlarla vurularak darbelendi.
* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 14 Temmuz saat 16.30’da patlayıcılarla bombalamak isteyen Türk askerleri, vuruldu. Yanlarında getirdikleri patlayıcılar infilak etti ve 1 asker öldü. 
* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler 14 Temmuz saat 14.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 
* Türk askererinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresine yerleştirdikleri mayın düzeneği, 15 Temmuz saat 01.30’da tespit edilerek imha edildi.
* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 15 Temmuz saat 02.10, 02.20 ve 05.30’da ilerlemek isteyen Türk askerlerine müdahale edildi, yoğun çatışmalar yaşandı. 1 kayıp veren Türk güçleri, bir kademe geri çekilmek zorunda kaldi. Saat 06.30 ve 06.40’ta tekrar ilerlemek isteyen Türk askerleri, sabotaj ve suikast taktikleriyle vuruldu; 2'si öldürüldü.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.