26 yıllık eski pêşmerge: Mücadelenin yanında olun

Süleyman Demir

Süleyman Demir

  • KDP’nin Türkiye’ye desteğine tepki gösteren eski pêşmerge Süleyman Demir, “Kim mücadele ediyorsa onun yanında olun” diye seslendi. 

 

Hakkari’de yaşayan ve 26 yıl pêşmerge olarak görev yapan Süleyman Demir, Güney Kürdistan'ın statüye kavuşmasına diğer parçalarda yaşaya Kürtlerin sevindiğini hatırlatarak, “Çünkü en azından ‘sürgün edilsek bile yaşayabileceğimiz bir toprağımız var’ diyorduk. Ne yazık ki, bize imkanı bile bırakmadılar. Mesûd Barzani de Kürt liderlerinden biriydi ama saldırılara göz yumarak artıko vasfını yitirdi. Barzani, Kürt halkının topraklarını işgal etmesine göz yumuyor ve saldırılara ortak oluyor. Bunu yapan birini liderimiz olarak göremeyiz. Bedel ödemeyen Kürt kalmadı. Bir temel kurduk, bu temelin çöküşüne neden olmasın” dedi. 

Barzani’nin saldırıdaki tutumundan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Demir, şöyle devam etti: “Mücadele edenler Başûr’dan çekildiği gibi, Kürt halkının topraklarına el koyacaklar. İhanet yapan her kimse tüm Kürt halkı karşısında durmalı, bağını koparmalı. Bu halkın yararı için kim mücadele ediyorsa onun yanında olsun. Bu savaşın asıl kaybedenleri AKP ve KDP olacaktır.”  MA/HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.