28 ilde siyasi soykırım

Ev baskınları

Ev baskınları

  • Zap'taki devrimci operasyonunun ardından 32 ilde 120'ye yakın kişiyi gözaltına alan Türk İçişleri Bakanlığı, önceki sabah da 28 ildeki siyasi soykırım operasyonlarıyla 165 kişiyi daha gözaltına aldı.

Zap'taki hezimetin ardından Rojavayê Kurdistan'ı bombalamay başlayan Türk iktidarı, Bakurê Kurdistan ve Türkiye'de Kürt siyasetçi, sanatçı, sivil toplum aktivisti ve tutsak yakınlarının aralarından olduğu yüzlerce kişiyi gözaltına aldı.

Siyasi soykırım operasyonları dün sabah da İstanbul, Amed, Adana ve Dîlok’ın da içinde bulunduğu 28 kentte düzenlendi. Ev baskınlarında aralarında Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.  

İSTANBUL 

İstanbul’da dün sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi. Gözaltına alınıp İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen bazı isimler şöyle: Adalet Nöbeti eylemcileri Kumri Akgül ve Gülsüm Öztürk, Barış Anneleri Fatma Yılmaz ve Bedia Gökguz, Kadın Zamanı Derneği Başkanı Dilek Başalan, DEM Parti Kadın Meclisi üyesi Beser Çelik, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri Vetha Bingöl ve Suna Kaymaz, HDP Gever (Yüksekova) eski İlçe Eşbaşkanı Selcan Saygı, Mezopotamya Kültür Derneği (MKM) sanatçılarından Dilan Suyu ve Zehra Suyu, Sıhat Yılmaz, Şükran Tugay, Gönül Kahraman ve Yusuf Açar.

DÎLOK 

Dîlok’ta (Antep) Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yapılan ev baskınlarında merkez Şahinbey ilçesi Güzelvadi Mahallesi’nde Kamile Aras (55) ve DEM Pati Gençlik Meclisi Üyesi Ferhat Özmen gözaltına alındı. Aras ve Özmen’in yakınları ile bir bilgi paylaşılmazken, DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi Bünyamin Doğan’ın da evde olmadığı için gözaltına alınmadığı öğrenildi. Gözaltına alınan Aras ve Özmen, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

AMED

Amed’de yapılan ev baskınlarında Mehmet Oruçlu, Ferhat Çiçek ve Umut Oktay gözaltına alındı. Gözaltı sırasında evlerin dağıtıldığı görülürken, gözaltı gerekçesi bilinmeyen gençler, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

ADANA  

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında Yüreğir ilçesinde bazı evlere polislerce baskın düzenlendi. Evlerin aranması ardından sosyal medya paylaşımları üzerinden "Örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla Berivan Akalın gözaltına alındı.

WAN

Wan’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Fırat Kırdağ ve Harun Çavgun, gözaltına alındı. İpekyolu ilçesinde gözaltına alınan iki kişi, Van Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemedi. 

MÊRDÎN 

Mêrdîn’nin Artuklu ilçesinin İstasyon Mahallesi'nde sabah saatlerinde yapılan ev baskınında gözaltına alınan Pınar Çeri, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Çeri’nin gözaltı gerekçesi öğrenilemedi. 

ANTALYA

Antalya'da DEM Parti İl Örgütü yöneticisi Şevket Temel ile Berivan Iğın gözaltına alındı. 

ŞIRNEX

Şirnex'ın Cizîr’in (Cizre) ilçesine bağlı Misûri köyünde Hasret Duymak ve Aziz Sevgat adlı gençler gözaltına alındı. 

Türk İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise 28 ilde 165 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.