35 gündür OPCW önünde

Dünya Haberleri —

  •  Xoşnav Ata’nın kimyasalla katledilen iki yeğeni için OPCW binası önündeki adalet nöbeti eylemi 35. günü geride bıraktı. Şehit ailelerinin dayanışma ziyaretinde bulunduğu Ata’ya destek için bir eylem komitesi de oluşturuldu. 

YJA-STAR gerillası yeğenleri Mihriban ve Gülperin Ata’yı Türk devletinin kimyasal saldırılarında şehit veren Xoşnav Ata adalet talebiyle 5 Ağustos’tan bu yana Hollanda’nın Lahey kentinde Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) önünde nöbet tutuyor. 

Şehit aileleri ziyaret etti

Kimyasal saldırılara sessiz kalan OPCW’yi protesto eden Xoşnav Ata’yı bu hafta Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği’nden (KOMAW) 2 ayrı heyet ziyaret etti. Ata’yı Salı günü ziyaret eden heyette yer alan Metin Yüce, KOMAW adına bu anlamlı eyleminde Ata’ya destek olmak için geldiklerini belirterek, “Her davasına bağlı Kürt gibi biz de bu eylemi sahipleniyoruz ve önemsiyoruz. Her gün fiziken burada olamasak da bu yolda yürekten Ata’yla beraberiz” dedi.

Sesine ses katalım

“OPCW’nin görmesini beklemek yerine, bizim bu eylemi büyüterek her yere duyurmamız gerekiyor” diyen Yüce şöyle devam etti: “Şehit aileleri olarak Avrupa’daki insanlarımıza sesleniyoruz. Şehitlerin hakkını aramak çok kutsal bir eylemdir. Gerekirse her gün bir şehit ailesi Xoşnav Ata’yı ziyaret etmeli, moral ve destek sunmalıdır. Xoşnav’ın sesine ses katmalıyız ki bu eylem sonuca ulaşabilsin.”

Eylem sahiplenilmeli

Çarşamba günü Ata’yı ziyaret eden 4 kişilik ikinci heyette yer alan Cemil Gültekin ise “İlk günden beri bu eylemi dikkatle takip ediyoruz. Xoşnav Ata’nın yanında olmaktan onur duyuyoruz” dedi. Türkiye’nin üye ülkeler arasında olduğu OPCW’nin Türk ordusunun kimyasal saldırılarını görmezden gelmesine tepki gösteren Gültekin, “Ata’nın yeğenlerini şehit eden kimyasal silahları Türkiye’ye Batı ülkeleri satıyor, dolayısıyla eylemin yeri de, zamanı da, tarzı da önemlidir. OPCW Türkiye’nin elindeki kimyasal silahların bilgisine sahip ancak bu eyleme cevap verirse silah satışlarını tartışmaya açmak zorunda, bu yüzden eylemi görmezden geliyorlar” dedi. Ardından ise “OPCW görene kadar kendine insanım diyen herkes bu eylemi sahiplenmeli” çağrısını yaptı.

Hepimizin yarası

Xoşnav Ata ise ziyarete gelenlere teşekkür ederek, “Eylemde 5. haftamı geride bıraktım, halen bir muhatap bulabilmiş değilim. Ama umutluyum, beni duyacak ve gelecekler. Ziyaretler eylemin amacına ulaşması için çok önemli, o yüzden gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Gelmeyenleri de davet ediyorum, gelin ve sesimize ses katın. Şehit ailelerine de eylemi sahiplenmeye çağırıyorum. Bu sadece benim değil hepimizin yarası” dedi.

Eylem Komitesi kuruldu

Öte yandan tek kişilik eylemine devam eden Xoşnav Ata’yla dayanışma için aralarında Hollanda Demokratik Kürt Toplum Konseyi (DEM-NED) Eşbaşkanı Niyazi Gül’ün de yer aldığı 11 kişilik bir komite kuruldu.

Komite Sözcüsü Hüseyin Yıldız, destek ziyaretlerinin önemine vurgu yaparak, “Gelen arkadaşlarımızı OPCW binasından uzak tutmak için bazı engellemeler uygulamaya başladılar. Yol çalışması var, aracın durması yasak gibi bahaneler ileri sürülüyor. Ancak kararlıyız, eylem sonuç alınana kadar devam edecek” dedi. 

Öncelikli amaçlarının, eyleme dair talepleri Hollanda Parlamentosu ve OPCW’ye iletmek olduğunu aktaran Yıldız, bu konuda girişimlerinin sürdüğünü söyledi.  HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.