35 yıllık tereddütsüz mücadele

Muzellif Taşkın / Aslan Qamişlo

Muzellif Taşkın / Aslan Qamişlo

  • YPG, son 10 yılı Rojava’da olmak üzere 35 yıllık mücadelesinin her anında, büyük bir cesaret ve fedakarlıkla hiçbir zaman tereddüde düşmeyen Aslan Qamişlo’nun (Muzellif Taşkın) 17 Eylül’deki SİHA saldırısında şehadete ulaştığını duyurdu. 

 

YPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan açıklamada,  Türk devletinin 17 Eylül'deki SİHA saldırısında YPG komutanlarından Aslan Qamişlo’nun şehit düştüğü bildirildi. Basın İrtibat Merkezi, Aslan Qamişlo’nun (Muzellif Taşkın) mücadelesiyle ilgili bilgiler de paylaştı:

Kürtlüğün özüyle örgütlülük

Colemêrg'in Çelê ilçesine bağlı Heşet köyünde 1974’te doğdu. Derin yurtsever duygularla büyüdü. Kürt Özgürlük Hareketi ile dört parça Kurdistan'ı ve bölgeyi etkilediği bir dönemde tanıştı. Kürtlüğün özünü örgütlü mücadele gerçeğiyle birleştirdi, kısa sürede aktif bir savaşçı ve gerilla komutanı haline geldi. 

İhtiyaç duyulan her alandaydı

Yıllarca Botan, Zagros, Behdînan ve Qendîl bölgeleri başta olmak üzere Kurdistan'ın birçok bölgesinde mücadele etti. Özgürlük Hareketi içerisinde büyük bir ideolojik bilince sahip olarak, evrensel nitelik kazanan bir devrimci yürüyüşe imza attı. Mücadeleye ihtiyaç duyulan her alanda aktif olarak yer aldı. Uzun yıllara dayanan birçok bilgi ve deneyim kazandı; her alanda çalışkanlığı ve mücadele ruhuyla tanındı. 

Devrimin savunmasında

Kurdistan’ın birçok alanındaki çalışmaların ardından 2013’te Rojava Devrimi’nin savunması için Rojavayê Kurdistan’a geçti. Hem öncülük etti hem de devrimin gelişmesinde aktif rol oynadı. Özellikle işgalci Türk devleti ile paralel gelişen DAİŞ saldırılarına kaşı tarihi Kobanê direnişinin yanı sıra Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’de gelişen tüm hamlelerde öncü olarak yerini aldı. Reqa, Tebqa, Minbic, Dêrazor ve Baxoz hamleleri dahil savaşın yürütüldüğü tüm alanlarda komuta kademesinde koordinasyon sağlayanlardandı. 

İnşa sürecinin de içinde

Keza, toplumsal alanda, devrimi inşa etme sürecinde üstlendiği tüm görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirerek toplumu eğitmek ve örgütlemek için çok çalıştı. Sosyal ve toplumun ahlaki değerlerine bağlı duruşuyla çalıştığı her alanda kendisini tanıyanlar üzerinde büyük bir etki bıraktı. Nerede olursa olsun devrimci ruhu, coşkusuyla canlı tuttu. 

Her zaman halka bağlı

Emekçi ve mütevazi kişiliğiyle tanındı. Yaklaşık 35 yıllık uzun soluklu nefes nefese yürüttüğü devrimci mücadelesinin her anında, büyük bir cesaret ve fedakarlıkla hiçbir zaman tereddüde düşmeden katıldı. Yurtsever kişiliği onu her zaman halka bağlı ve yakın tuttu. Her zaman saf ve sade toplumsal kişiliğini korudu ve Kürt halkının özgürlüğü için aralıksız çalıştı. 

Büyük bir irade ve kararlılık

Komutan, özgürlük savaşçısı ve halkının öncüsü olarak ulunduğu tüm alanlarda binlerce savaşçı ve yurtseveri eğitti. Devrimin gelişmesinde en hayati çalışmaları üstlenerek, başarıyla neticelendirenlerden biri olmayı başardı. En zor koşullarda dahi bir an bile olsun durmadı; büyük bir irade ve kararlılıkla uzun soluksuz devrimci yürüyüşünü sürdürdü.  QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.