40 bin Suriyeli ülkesine döndü

Dünya Haberleri —

Bab El- Hawa Sınır Kapısı

Bab El- Hawa Sınır Kapısı

  • Yaşanan depremler ardından, son iki hafta içerisinde 40 binden fazla Suriyeli, Suriye’nin kuzeybatısında Heyet Tahriru Şam (Suriye El-Kaidesi) ve çetelerin kontrolündeki bölgelere geçiş yaptı.

Türkiye’de deprem sonrası daha görünür hale gelen ırkçılık ve ayrımcılığın yanı sıra barınamama sorunlarından dolayı Suriyeliler ülkelerine dönüyor. Bab El- Hawa Sınır Kapısında çalışan Mazen Alluş, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Suriyelilerin, Türk devletinin desteklediği çetelerin işgali altındaki bölgeler ile HTŞ’nin kontrol ettiği bölgelere geçiş yapmaya devam ettiklerini söyledi. Alluş’un verdiği bilgiye göre, Pazartesi günü itibariyle yaklaşık 13 bin 500 kişi Bab El-Hawa’dan, 10 bin kişi Cerablus, 7 bin kişi Bab El-Selam ve Girê Sipî (Tel Abyad) kapılarından geçti.

AKP iktidarının siyasi emellerine alet ettiği 3,5 milyon Suriyeli geçici barınma ve sığınma amacı ile Türkiye’de bulunuyor. İktidarın siyaset değişikliği ile Suriyelilere dönük ırkçı saldırılarda göze görünür bir artış yaşanıyor. EFRİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.