400 bin çocuk açlığın pençesinde

Dünya Haberleri —

  • Birleşmiş Milletler (BM) Yemen’de yaşanan açlık tehlikesine ilişkin acil yardım çağrısı yaparak, beş yaş altı 400 bin çocuğun açlıktan ölmek üzere olduğunu açıkladı.

 

BM, Yemen’de yaşanan insanlık felaketinde beş yaş altı 400 bin çocuğun ölümle yüz yüze olduğunu açıklayarak, açlığa karşı 3 milyar 850 milyon dolarlık acil bağış çağrısı yaptı. Yemen’de yaşamın “artık katlanılamaz” bir aşamaya vardığını söyleyen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, “savaş bir nesli yuttu, bu duruma artık son vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Dün sanal ortamda gerçekleşen ve İsveç ile İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı bağış konferansına 100'ü aşkın ülke ve kuruluş katıldı. Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen için 230 milyon dolar bağışta bulunacağını açıkladı.

Büyük bir insanlık felaketi yaşamasına rağmen Yemen dünyada beklenen yankıyı uyandıramıyor. Ülkede açlık ve yoksulluk bilançosu gün geçtikçe ağırlaşıyor.

Yemen'de 6 yıldan beridir Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu'nun desteğini alan hükümet güçleri ile Husiler arasında savaş yaşanıyor. 2015'den bu yana süren Yemen iç savaşında şimdiye kadar çoğu sivil on binlerce kişi hayatını kaybetti.

BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.