5 milyon nüfus saldırı altında

Savaş

Savaş

  • QSD, işgalci Türk devletinin 5 milyondan fazla yurttaşın ve mültecinin yaşamını tehlikeye attığını belirterek, 10 gündür aralıksız bir şekilde sivil yerleşim yerleri ve altyapının hedef alındığını bildirdi. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk devletinin bombardımanın devam ettiği belirtildi. “5 milyondan fazla yurttaşın ve mültecinin yaşamını tehlikeye atıyor. 10 gündür aralıksız bir şekilde Kuzey-Doğu Suriye’deki sivil yerleşim yerleri ve altyapısı hedef alınıyor" denilen açıklamada, 28-29 Kasım’da gerçekleşen saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

CIZÎRÊ BÖLGESİ

Til Temir’e bağlı Guzeliyê, Um El Kêf, Tawîle, Til El Leben köyleri ağır silahlar ve havan toplarıyla bombalandı. Gozeliyê köyünde ağır maddi hasarlar meydana geldi.

Türk ordusuna bağlı çeteler, Dibis köyünde toplanarak buradan bölgeye saldırmaya çalıştı, ancak Til Temir Askeri Meclisi güçleri bu saldırı girişimini püskürttü ve 2 Türk savaş elemanını yaraladı.

Zirgan’a bağlı Bobî, Esediyê ve Mihermle köyleri 60 kez havan ve doçkayla hedef alındı.

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê’nin Carxilî, Zormixar, Xirab Eto, Xirabîsan, Cîsan, Ziyaret, Koran köyleri ile Şiyûx beldesi, Kaniya Kurda ve Meştenûr Tepesi, havan, tank ve ağır silahlarla bombalandı.

Girê Spî’ye bağlı Cedîde, Erîda, Qezelî, Xirbet Nayif, Ebû Sira, Îbrahîm Kurdo, Dibis, Selîbiye, Qezelî, Cideyde, Mieleq ve Seyd ve Zenûbya köyleri havan topları ve ağır silahlarla bombalandı.

Minbic’e bağlı Hoşeriyê, Ewn Dadat, Mehsenlî ve Til El Hemam köyleri, havan ve ağır silahlarla bombalandı.

Tirwaziyê’ye bağlı Oymer köyü, ağır silahlarla hedef alındı.

EFRÎN BÖLGESİ

Türk ordusu, Meyase, Bênê, Soxanekê, Şewarxe, Tinib, Tatmeraş, Merenaz, Elqemiyê, Îrşadiyê, Zîwan, Eyn Deqnê, Bêlûniyê, Şêx Îsa, Keştar köylerini, Şehba Barajı ve Til Rifet ilçesini 63 kez ağır silahlar, 11 havan topu, 2 kez tanklarla bombaladı. Bombardıman sonucunda Soxaneke köyünde iki yurttaş yaralandı. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.