50 bin öğretmen grevde

Dünya Haberleri —

Wellington'da öğretmenlerin mitingi

Wellington'da öğretmenlerin mitingi

  • "İyi pankartlar hazırlayacak param yok" yazılı dövizler ile miting yapan Yeni Zelandalı öğretmenler greve gitti. 

Yeni Zelanda'da sendikalarla Eğitim Bakanlığı arasındaki görüşmelerin tıkanmasının ardından onbinlerce öğretmen greve gitti. İlkokul Sonrası Eğitim Veren Öğretmenler Birliği (PPTA) ve Yeni Zelanda Eğitim Enstitüsü Te Riu Roa (NZEI) sendikalarına üye yaklaşık 50 bin öğretmen, başkent Wellington ve Auckland'da gösteri düzenledi. 

Ciddi olduğumuzu göstereceğiz
"Dişçiye gidecek param yok" ve "İyi pankartlar hazırlayacak param yok" yazılı dövizler taşıyan protestocuların sokağa inmesiyle anaokulları, ilkokullar ve liselerde eğitime ara verildi. Greve giden öğretmenlerden PPTA'dan Chris Abercrombie Yeni Zelanda’da eğitimin göz ardı edildiğini belirterek; “Nitelikli eğitim temel bir insan hakkıdır. Öğretmenler olarak üzücü şekilde bu hakkın her geçen gün kaybedildiğini görüyoruz” dedi.  
Greve giden ve mitinge katılan NZEI sendikasından öğretmen Mark Potter enflasyon karşısında ezildiklerine dikkat çekerek; "hükümete değişim ihtiyacı hakkında ne kadar ciddi olduğumuzu göstermek için mesaj göndermek istiyoruz" şekilinde konuştu. Potter, "Hepimiz öğrencilerimiz için en iyisini istiyoruz ama sistemde değişiklik yapılmadan bunu onlara sağlayamayız" diye de ekledi. 

Bakan grevcilere teşekkür etti
Eğitim Bakanı Jan Tinetti ise protestoculara yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Ben de zamanında sizin şu anda bulunduğunuz yerdeydim, protestolara katılmıştım. Ben de öğretmenlik ve müdürlük yaptım. Dolayısıyla yaptığınız işi kesinlikle biliyorum ve değer veriyorum. Bu ülkedeki çocukları ve koşullarınızı savunduğunuz için çok içtenlikle teşekkür ederim."
Öte yandan Tinetti, durumun bu noktaya gelmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, sendikalarla görüşmeleri sürdüreceklerini ve sorunlarla ilgili hızlıca çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi. WELLINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.