56 gündür OPCW önünde

Dünya Haberleri —

Zübeyir Aydar ve Hafız Ahmet Turhallı da Xoşnav Ata’yı ziyaret edenler arasındaydı. Ziyaret Den Haag Demokratik Kürt Toplum merkezinde gerçekleşti.

Zübeyir Aydar ve Hafız Ahmet Turhallı da Xoşnav Ata’yı ziyaret edenler arasındaydı. Ziyaret Den Haag Demokratik Kürt Toplum merkezinde gerçekleşti.

  • Xoşnav Ata’nın kimyasalla katledilen iki yeğeni için OPCW binası önünde gerçekleştirdiği adalet nöbeti 56. gününe girdi. 

 

Xoşnav Ata, Türk devletinin kimyasal saldıralarında şehit düşen yeğenleri YJA-STAR gerillaları Mihriban ve Gülperin Ata için 5 Ağustos’tan bu yana Hollanda’nın Den Haag kentindeki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) binası önünde nöbet tutuyor. Şimdiye kadar OPCW yetkililerinden bir yanıt alamayan Xoşnav Ata’ya destek ziyaretleri ise sürüyor. Ata’yı hafta içinde KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Temsilcisi Şêx Şemal, Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Eşbaşkanı Demir Çelik, Êzîdî Dernekleri Birliği (NAV-YEK) Yürütme Üyesi Hacı Çelik, Kürdistan İslam Toplumu (CÎK) Başkanı Hafız Ahmet Turhallı ve Brüksel Kürt Enstitüsü Başkanı Derwêş Ferho’dan oluşan bir heyet ziyaret etti.

Ata hepimizin sesi

Zübeyir Aydar, Ata’nın yaklaşık 2 aydır nöbette olduğunu hatırlatarak, OPCW’nin Türkiye’nin devam eden kimyasal saldırıları ve bunları belgeleyen raporlara rağmen sessiz kalmasına tepki gösterdi. Aydar, “OPCW de, dünya da Xoşnav Ata’nın sesini duymazdan geliyor. Biz de, Kürtler kimyasal silahlarla katledilirken sessiz kalan dünyanın dikkatini çekmeye çalışan Xoşnav Ata’yı sahiplenmek için buradayız. Çünkü bu sessizlik devam ederse, bugün Kürt halkına yapılan yarın başka bir halka yapılacaktır" dedi.

Hafız Ahmet Turhallı “Evet bizi öldürüyorlar, ancak başımızı eğemiyorlar. Bunun en güçlü örneği bu eylemdir” derken; Demir Çelik ise, "Buraya bu eylemin tek kişilik bir eylem olmadığını, Xoşnav Ata’nın da tek başına olmadığını göstermek ve destek olmak için geldik" diye konuştu.  HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.