6'lı Masa'nın 1 ayağı düşürüldü

  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün yapılan 6'lı Masa toplantısının 'ortak anlayışa ulaştık' metnine imza atmasının üzerinden 20 saat geçtikten sonra Genel İdare Kurulu'nu topladı ve ayrıldıklarını ilan etti. Bununla da yetinmeyen Akşener, ittifak partilerini suçladı, CHP'den belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a Cumhurbaşknlığı adaylıklarını açıklamasını istedi. 

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş vaadiyle Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin 12. toplantısı önceki akşam yapıldı. Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda sonrası 6 parti başkanının imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz” denildi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin Genel İdare Kurulu'nun topladı. Akşener, Genel İdare Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının dayatıldığını ileri sürerek, “Biz de İYİ Parti olarak üç yılı aşkın bir süredir sokaklarda, dükkânlarda ve meydanlarda, sıklıkla duyduğumuz; milletimizin, yoğun bir teveccüh gösterdiğine, hemen her yerde, şahit olduğumuz ve yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında da, uzun süredir Sayın Erdoğan’a karşı, açık ara kazandığını gördüğümüz, iki ismin, adaylığı konusunda, görüşümüzü beyan ettik. Bu iki isim; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Mansur Yavaş ile, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Ekrem İmamoğlu’ydu. Ancak maalesef ve maalesef bu görüş ve önerilerimiz, masadaki paydaşlar tarafından, kesin bir biçimde reddedildi. Yani milletimizin haklı beklentilerini, 6'lı Masa’nın kararlarına, yansıtma çabamız reddedildi” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çağrıda bulunan Akşener, aday olmalarını istedi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.