7 göçmen donarak can verdi

Dünya Haberleri —

Denizde yardım çağrısı yapan göçmenleri Avrupalı devletler yerine sivil toplum örgütleri kurtarıyor. Foto: AFP

Denizde yardım çağrısı yapan göçmenleri Avrupalı devletler yerine sivil toplum örgütleri kurtarıyor. Foto: AFP

  • İtalya’nın Lampedusa Adası’na yanaştırılan teknede, 7 göçmen donarak hayatını kaybetti.

İtalya’da sahil güvenliğe ait iki devriye botu, Lampedusa Adası’nın 20 mil güneyinde, güvertesinde çok sayıda göçmen bulunan tekneye müdahale etti. Zorlu deniz ve hava koşullarında yürütülen dünkü kurtarma operasyonu sırasında teknede 3 göçmenin cansız bedeni bulundu, kurtarılanlar arasında yer alan durumu kritik 4 göçmen ise Lampedusa’ya varamadan hayatlarını kaybetti. Göçmenlerin ölüm nedenlerinin hipotermi olduğu belirlendi. Kurtarılan 280 göçmen ise Lampedusa’daki göçmen karşılama merkezine götürüldü. 

Ölenlerin sayısı 35’e yükseldi

Uluslararası Göç Örgütü, 7 kişinin ölüm haberiyle Akdeniz’in orta kesiminde yılbaşından beri yaşamını yitiren göçmen sayısının 35’e çıktığını açıkladı.

Yine trajedi yaşandı

Lampedusa Belediye Başkanı Salvatore Martello da “Bir kez daha trajedi, bir kez daha masum kurbanlar için ağlıyoruz. Burada, İtalyan hükümeti ve Avrupa Birliği bizi unutmuş görünse de bin bir zorluk arasında üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Ama daha uzun süre yalnız götüremeyiz” dedi.

Devlet çağrılara sağır

Akdeniz’in İtalya, Malta ve Libya arasında kalan bölgesi, son yıllarda Afrika’dan Avrupa’ya geçişte sık kullanılan göç rotalarından biri olarak öne çıkıyor.

Denizde yardım çağrısı yapan göçmenleri Avrupalı devletler yerine sivil toplum örgütleri kurtarıyor. Akdeniz’i geçebilen ya da kurtarılan göçmenlerin Avrupa’da ilk ayak bastıkları yer, İtalya’nın Kuzey Afrika’ya en yakın kara parçası Lampedusa Adası ya da Malta oluyor.

ROMA

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.