ABD'de yine silahlı saldırı

Dünya Haberleri —

ABD silahlı saldırı

ABD silahlı saldırı

  • ABD’nin Chicago kentinde 4 Temmuz Bağımsızlık Günü vesilesiyle düzenlenen geçit törenine ateş açıldı. Saldırılarda yaralanan kişilerden beşi olay yerinde yaşamını yitirdi; bir kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Yaralanan 30 kişi de çevredeki hastanelere kaldırıldı. 19 yaralı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Saldırıdan saatler sonra ise 22 yaşındaki şüpheli Robert Crimo gözaltına alındı. Polis saldırganın güçlü bir tüfek kullandığını ve bir binanın çatısından ateş açtığını açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden ise “şok edici” olarak nitelendirdiği saldırıdan sonra yaptığı açıklamada “Silah şiddeti salgınıyla mücadeleden vazgeçmeyeceğim” dedi. 

Silahlı saldırı yaygın 

ABD son dönemlerde sık sık silahlı saldırılarla gündeme geliyor. 

Silahlı Şiddet Arşivi platformunun paylaştığı verilere göre, 2022'nin ilk 156 gününde ABD'de en az 246 kitlesel silahlı saldırı oldu. Bu, platformun kayıt tutmaya başladığından bu yana en fazla silahlı saldırının kayıtlara geçtiği dönem demek. 14 Mayıs'ta New York'un Buffalo bölgesinde gerçekleştirilen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan ırkçı silahlı saldırıdan bu yana ABD'de 40'ın üzerinde silahlı saldırı daha yaşandı. Bunların arasında Teksas'ta 19 ilkokul öğrencisi ve iki öğretmenin öldürüldüğü saldırı da vardı. Artan saldırılar nedeniyle silah alımını kısıtlayan ve yasa dışı silahların denetlenmesine imkan tanıyan yeni bir yasa 25 Haziran'da ABD’de yürürlüğe girmişti. 

CHİCAGO

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.