Açlık grevi 123. gününde

  • İmralı’daki tecride karşı tutsaklar tarafından sürdürülen açlık grevi 123. gününde.

 

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle 27 Kasım’da başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi, 123. gününde devam ediyor. Aynı amaçla Mexmûr Şehit Aileleri Derneği’nde 102, Yunanistan’ın Lavrio Kampı’nda ise 85 gündür açlık grevi yapılıyor.

Tutsaklar telefona çıkmayacak

Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklar, Öcalan’ın, kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı telefon görüşmesinin yarıda kesilmesini, bu haftaki telefonla görüş haklarını kullanmayarak protesto etti. 

Bu hafta her koğuştan sadece iki kişi ailelerini aradı. Bu tutsaklar da ailesi ve avukatları Öcalan ile yüz yüze görüşme gerçekleştirmeden bundan sonraki telefonla görüş haklarını kullanmayacaklarını aktarıp telefonu kapattı.

Tutsak  Serhat Bulut, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde,  “Çok kısa konuşacağım. Önderlik ile yapılan telefon görüşmesinin yarıda kesilmesini protesto ediyoruz. Biz de telefon görüşmelerine çıkmayacağız” diyerek telefonu kapattı. Aynı cezaevinde tutulan Mehmet Binici de ailesi ile yaptığı 3 dakikalık telefon görüşmesinde “Gelecek hafta Önderlik ile yüz yüze görüşme yapılmazsa bundan sonra telefon görüşmelerine çıkmayacağız” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.