AKP'li Necat Gülseven'den hakim, savcı ve polise aylık

.

.

  • Saray davetlerinin baş müdavimlerinden olan ve şarkıcı Ebru Yaşar'ın eşi olarak tanınan AKP'li Necat Gülseven'in rüşvet çarkı kurduğu, hakim ve emniyet müdürleri ile bürokratları aylık rüşvete bağladığı, eskiden yanında çalışan Tekin Ekmen adlı kişinin ihbarıyla ortaya çıktı.

YILMAZ KAYA / AMED

Rüşvetin belgelerini de savcılığa sunan Ekmen, para trafiğinin incelenmesi halinde, eski patronunun aralarında hakim, savcı ve polis müdürlerinin de bulunduğu onlarca kişiye rüşvet verdiğinin tespit edileceğini belirtti. 

TV100, Bizimev TV, Show Radyo ve Radyo Viva'nın sahibi olan, resmi korumalarla gezen ve aracının ön camında cumhurbaşkanı forsu taşıyan Necat Gülseven'in, hakim ve emniyet müdürüne verdiği rüşvetin belgesi ortaya çıktı. Gülseven, eski çalışanı Tekin Ekmen tarafından rüşvet belgeleri ile birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CİMER ve HSK'ye şikayet edildi. Ekmen, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na 16 Şubat 2022'de verdiği dilekçesinde, 32501 sicil nolu, dönemin Anadolu Adliyesi 18. Asliye Ceza Mahkemesi ve en son Ankara 54. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olan Remzi Özdemir'i şikayet ederek şunları aktardı: "Ben Necat Gülseven'in yanında uzun yıllardır çalışmaktaydım. Necat Gülseven'in yaptığı tüm hukuka aykırı fiil ve işlemlerden haberim olduktan sonra yanından ayrıldım. Dilekçemin ekinde sunmuş olduğum çek fotokopisi ve belgelere bakıldığında Necat Gülseven'in Hakim Remzi Özdemir'in hesabına 17.10.2014 tarihinde 7.000 TL EFT yoluyla para gönderilmesi için talimat verdiği, 20.08.2015 tarihinde ise Fibabanka'ya 60.999 TL'lik çek Hakim Remzi Özdemir lehine keşide edilmiştir.  Necat Gülseven, yetkilisi olduğu veya kendi kontrolü altında bulunan şirketlerden başta Elvira Mobilya İnş. Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Roser İnş Taah. İnş. Malz.Mob. ve Den. Hiz. San. Tic. A.Ş olmak üzere başkaca şirketlere ait hesaplar ve başta suç ortağı Veysi Nazlıcan olmak üzere kendi yanında çalışan kişilerin kullandığı hesaplardan Hakim Remzi Özdemir'e düzenli olarak para gönderme talimatı verdiğini biliyorum. Bu şirketlerin hesapları ve Hakim Remzi Özdemir'e ait hesaplar incelendiğinde bu para transferlerinin gerçekleştiği görülecektir.” 

Çalışanın hesabından gönderildi

Ekmen, yanında çalıştığı dönemde bizzat Necat Gülseven'in emriyle şahsına ait Garanti Bankası Sultanbeyli Şubesi hesabından Hakim Remzi Özdemir'e ait IBAN hesabına 08.01.2016'da 30 bin TL para transferi yapıldığını belirterek, buna ilişkin EFT dekontunu da dilekçesine ekleyerek, şunlara yer verdi: "Necat Gülseven, kendisi ve yakınlarının yargı makamlarında mevcut olan dosya/dosyalarının çözümlenmesi ve lehine karar çıkarılması amacıyla Hakim Remzi Özdemir'e rüşvet olarak para vermiştir. Bunlar yalnızca benim bildiklerimdir. Araştırılması halinde bundan daha fazlasının çıkacağına eminim. Yine o dönem Necat Gülseven'in korumalığını ve şoförlüğünü yapan emekli polis memuru Hüsnü Doğaner tüm bu yaşananlara daha yakından tanıklık etmiştir." 

Soruşturma ve davalar rüşvetle kapatıldı

Dilekçesinde, "Necat Gülseven'in kurmuş olduğu rüşvet çarkı ile devletin önemli kademelerinde görev yapan hakim, savcı, emniyet müdürü ve başkaca bürokratlar ile ilişkilerini kurup, hakkında açılan davaları soruşturma aşamasında kapattırmak veya dava açılsa dahi bu bağlantılarını kendi çıkarlarına kullanarak beraat kararı almaktadır" diyen Tekin Ekmen, şöyle devam etti: "Necat Gülseven'in sanık olarak yargılandığı İstanbul Anadolu 45. Asliye Ceza Mahkemesi 2018/592 Esas sayılı dosyasından bu bağlantıları ve rüşvet çarkı sayesinde beraat kararı aldığını biliyorum. Yine UYAP sisteminden hakkında başlatılmış soruşturmalar tespit edilip incelendiğinde, benzer şüpheli durumların tespit edileceğini düşünüyorum. Bu sebeple tarafsız ve bağımsız davranmayan, hakimlik mesleğinin gereklerine aykırı olarak hareket eden, hukuka ve adalete uygun karar vermeyen Hakim Remzi Özdemir hakkında tahkikat yürütülmesini arz ve talep ederim." 

Cumhurbaşkanlığı forsuyla dolaşıyor

Aynı iddialarını, 19 Şubat 2022'de de CİMER'e 2200858030 başvuru numarasıyla ileten Ekmen, Hakim Remzi Özdemir ve Emniyet Müdürü Mehmet Kürşat Çorlu'yu şikayet etti. Daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe veren Tekin Ekmen, dilekçesinde şunlara yer verdi: "Necat Gülseven aynı zamanda Ebru Yaşar isimli sanatçının eşi olması hasebiyle medya dünyasının içinde bulunan bir şahıstır. Her ne kadar TV100 ve Show Radyo grubunun sahibi olarak lanse etmekteyse de adına kayıtlı hiçbir şirket ve mal varlığı bulunmamaktadır. Necat Gülseven'in kullandığı aracın ön camında sürekli olarak cumhurbaşkanlığı forsu bulunmakta. Devlet tarafından tahsis edilen koruma polisi ve kendi adamları ile birlikte ekte sunduğum bu cumhurbaşkanlığı forsu bulunan araç ile seyahat etmektedir. Necat Gülseven'in Hakim Remzi Özdemir ve Emniyet Müdürü Mehmet Kürşat Çorlu'ya her ayın 15'inde 15.000 TL ödeme yapılması talimatı verdiğini ben bizzat biliyorum. Bu konuda muhasebecisi Sibel Özcan'ın görevlendirildiğine vakıfım. Sibel Özcan'ın bu paranın niçin gönderildiğini bildiğini düşünmüyorum." 

Başsavcılık ifadesine başvurdu

Tekin Ekmen, suç duyurusu ve dilekçelerinin ardından, 12 Nisan 2022'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına çağrılarak burada ifadesine başvuruldu. Cumhuriyet Savcısı Emre Nazlı'ya ifade veren Ekmen, Necat Gülseven'in yanında 5 yıl çalıştığını belirterek, şunları söyledi: "2019'da ayrıldım. Bu şahıs ile çalıştığım dönemde  evrak işlerine bakıyordum. Bu süreçte bildiğim kadarıyla Bağcılar ilçesinde Emniyet Müdürü olan Mehmet Kürşat Çorlu ile yakın ilişkileri vardı. Benim banka hesabıma çalıştığım dönemde yüklü bir para geldi. Bu paraya ilişkin olarak Necat Gülseven karakolda benden yalan ifade vermemi istedi, ancak ben gerçekleri söyledim. Bunun üzerine beni işten çıkardı. Bu şahsın yanında çalışmış olduğum dönemde bazı evraklarını ben alıyordum. İşten çıktıktan sonra bu evraklarda bazıları bende kaldı. Dilekçe ekinde sunduğum ıslak imzalı evraklar ve dekontlar ben de kalmıştı. Bu dekontlardan da anlaşılacağı üzere Necat Gülseven, Emniyet Müdürü Mehmet Kürşat Çorlu isimli şahsa belirli ödemeler yapmıştır. Bu ödemelerin neden olduğunu bilmiyorum. Ben Necat Gülseven'in rüşvet verdiğini düşünmekteyim. Söz konusu dilekçemde sunmuş olduğum dekont asılları ve evrak asılları bendedir. İstenildiği zaman asıllarını dosyaya ekleyebilirim. Konu ile alakalı olarak Necat Gülseven'in Hakim Remzi Özdemir'e de aynı şekilde para verdiğini biliyorum. Bu konunun araştırılması için HSK'ye dilekçe verdim. Anlattığım haliyle söz konusu para alışverişlerinin ve banka hesaplarının incelenerek herhangi bir suç  durumu olması halinde gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum." 

Belgelerini de sundu 

Tekin Ekmen'in savcılığa sunduğu belgeler arasında, Necat Gülseven'i kendi el yazısı ile Hakim Remzi Özdemir ve Emniyet Müdürü Mehmet Kürşat Çorlu'ya her ayın 15'inde 15 bin tele gönderilmesi talimatı verdiği, Hakim Özdemir'e farklı tarihlerde gönderilmiş 30 bin, 15 bin ve 7 bin TL'nin dekontları ile 60 bin TL'lik çekin fotokopisi de yer aldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.