AKPM’li vekillerden Öcalan’a destek

Dünya Haberleri —

.

.

  • Enternasyonalistlerin sürdürdüğü Öcalan’a Özgürlük Nöbet Eylemi’ni ziyaret eden İtalya, Kıbrıs, İspanya, İrlanda, Yunanistan’dan çok sayıda vekil “Öcalan’ı ve mücadelesini destekliyoruz. Öcalan’ın özgürlüğü için elimizden geleni yapacağız” dedi.

BARIŞ BALSEÇER / STRASBOURG

Strasbourg’da gerçekleştirilen nöbet eylemine katılan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi vekiller Avrupa’yı tecrit karşısındaki sessizliğini bozmaya çağırarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 523. haftasında devam eden Özgürlük Nöbeti eylemini enternasyonalistler yürütüyor. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) üyesi vekiller ise dün nöbet eylemine bir destek ziyaretinde bulundu. 25 Haziran’da 10. yılını geride bırakacak Öcalan’a Özgürlük Nöbet Eylemi’ni ziyaret eden İtalya, Kıbrıs, İspanya, İrlanda, Yunanistan’dan çok sayıda vekil “Öcalan’ı ve mücadelesini destekliyoruz” mesajı verdi. 

Kürt halkının dostuyuz
“İtalya’dan dayanışma mesajı getirdik” diyerek sözlerine başlayan AKPM Cumhuriyetçi Grup Senatörü ve İtalya Demokratik Parti Milletvekili Roberto Rampi, “Kürt halkının yakın dostuyuz. Umudumuzu yitirmemeliyiz. Öcalan’ın özgürlüğü için, mücadeleyi büyüteceğiz” dedi. 

Öcalan yol gösteriyor
Sosyal Demokratlar Kıbrıs Üyesi Constantinos Efstathiou ise İmralı’ya selamlarını ileterek şöyle konuştu: “İmralı Adası’nda bir hücre var. Bu hücrede dünyayı aydınlatan bir ışık var. Bu ışık, Öcalan’ın hücresinden bize özgürlüğe giden yolu gösteriyor. Baskı ve mücadeleye karşı doğru yolu gösteriyor. Sizinle gurur duyuyoruz. Sizin mücadeleniz bize örnektir. Mandela gibi sizler de demokrasi ve özgürlüğün mücadelesini veriyorsunuz.” 

Mücadeleyi yükseltelim
Sol Grup Katalan Milletvekili Laura Castel, “Kürtler eziliyor ve izolasyon devam ediyor” dedi. Avrupa kurumlarının tecrit karşısındaki sessizliğini de eleştiren Casle, “Görevlerini yerine getirmelidirler” çağrısında bulunarak ekledi: “Tek yol dayanışma ve mücadeleyi büyütmektir.”

Yaptırım istiyoruz 
İrlandalı Sinn Fein Partisi’nden Paul Gavan da “Sizinle dayanışma içerisinde olmaktan mutluyuz” diyerek başladığı konuşmasında şu mesajı verdi: “Tecridin hemen kaldırılması gerekli. Öcalan’ın özgürlüğü için Türkiye’ye yaptırımlar uygulanması konusunda elimizden geleni yapacağız. Avrupa Konseyi Türkiye’de insan haklarının ayak altına alınmasına artık sessiz kalmamalı.”
 
Güçlerimizi birleştirelim
İzlanda Sol Yeşiller’den Bjarni Jonsson ise “Ezilen toplumlar üzerindeki baskıya karşı mücadele veriyoruz. Kürt halkının mücadelesine de hayranlık duyuyoruz. Güçlü bir bağ var aramızda. Bizler haklarımızı savunmak için güçlerimizi birleştirmeliyiz” çağrısında bulundu.

İzolasyon en büyük işkence
Nöbet eylemine katılan enternasyonalistler adına konuşan Trlly ise AK önünde 10 yıldır devam eden nöbeti desteklemenin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Öcalan, 24 yıldır izolasyon altında ve izolasyon en büyük işkencedir. Avrupa kurumları ciddi anlamda görevlerini yerine getirmiyor. Buna dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.

CPT işini yapmıyor
Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Üyesi Adem Uzun ise “Avrupa kurumları işini yapmıyor, CPT raporlarını hazırlamıyor. Tecridin sona ermesi için dayanışmanız çok önemli” diyerek açıklamaya katılan vekillere teşekkür etti. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.