Alman demiryollarında 5 günlük grev

Dünya Haberleri —

Deutsche Bahn/foto:AFP

Deutsche Bahn/foto:AFP

  • Alman Demiryolları (Deutsche Bahn) ile Alman Makinistler Sendikası (GDL) arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde (TİS) uzlaşıya varılmaması üzerine, GDL ülke genelinde 5 günlük greve gitme kararı aldı.

 

TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine Almanya'da makinistler, ülke genelinde üçüncü kez greve gidecek. Bu karar GDL’nin bir ay içinde gerçekleştirdiği üçüncü grev olacak.

GDL Başkanı Claus Weselsky, 5 günlük grev sürecine ilişkin yaptığı açıklamada yük trenlerindeki makinistlerin iş bırakma eyleminin 1 Eylül'de yerel saatle 17.00’de, yolcu trenlerinde 2 Eylül’de saat 02.00'de başlayacağını belirtti.

Genel grevin 7 Eylül saat 02.00’de sona ereceğini kaydeden Weselsky, Deutsche Bahn’ın şimdiye kadar makul bir teklif sunmadığını belirtti. Weselsky "Bu en uzun iş bırakma eylemlerimizden biri olacak. Deutsche Bahn yöneticilerinin anlaşmaya yanaşmaması nedeniyle kısa süreli grevleri tercih etmiyoruz” diye konuştu. 

Deutsche Bahn, TİS görüşmelerinde 2022 yılı için yüzde 1,5 ve Mart 2023’te ise yüzde 1,7 zam teklifi sunmuştu. GDL, bu teklifi yeterli bulmayarak makinistlerin ücretlerine 3,2 zam yapılmasını istiyor.

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.