Almanya'da 4. dalga, İran'da rekor

Dünya Haberleri —

.

.

  • Robert Koch Enstitüsü (RKI), Almanya’da artan vaka sayısı nedeniyle koronavirüs salgınında 4. dalga sürecine girildiğini duyurdu. Açıklamaya göre, ilk verilere göre nüfusun genç kesiminde virüs daha yaygın olarak görülüyor. İran'da ise rekor ölümler yaşanıyor. 

 

Almanya’da koronavirüs vakaları yeniden yükselişe geçerken, RKI “4. dalga başladı” açıklamasını yaparken, virüsün daha çok genç nüfusta görüldüğünü belirtti.

Almanya’da Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre aşı cinsi itibarı ile iki veya tek doz olarak tam korumaya kavuşan kişi sayısı 48,7 milyon, tek toz aşı olanların sayısı ise 53,1 milyon.

Almanya’da 23 Ağustos Pazartesi gününden itibaren kapalı alanlar sadece aşı olanlara, hastalığı atlatanlara ve negatif test alanlara açık olacak. 3G kuralı olarak adlandırılan uygulamaya göre hastaneler, berberler, spor kulüpleri, yüzme havuzları, kapalı gıda işletmeleri aşı olmayanlara kapalı olacak.

Günlük vaka sayısının 3500 bandında seyrettiği Almanya’da toplam vaka sayısı 3 milyon 900 bine yaklaştı. Son 24 saatte 4 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı 91 bin 980’ne ulaştı.

İran’da salgında rekor can kaybı

İran’da koronavirüse bağlı olarak yaşanan can kayıpları, salgının başlangıcından bugüne en yüksek seviyeye ulaştı, 24 saatte 684 kişi hayatını kaybetti.

Toplam vaka sayısının 4 milyon 700’ne ulaştığı İran’da salgının ilk günlerinden bugüne en yüksek ölüm vakası raporlandı. Son 24 saatte 684 kişi hayatını kaybetmesiyle birlikte toplam ölüm oranı 102 bini geçti. İran Sağlık Bakanlığı’na göre son 24 saatte yaklaşık 37 bin kişi koronavirüse yakalandı. Ülkede sağlık alt yapısının yetersizliği ve gerekli hijyen ürünlerine erişilememesi nedeniyle ölüm sayısının artmasından endişe ediliyor. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.