Almanya'da doğdu Kürdistan'a sarıldı

Dîdar Harun (Gülistan Akgöl / Almanya)

Dîdar Harun (Gülistan Akgöl / Almanya)

  • Dîdar Harun, Mêrdîn Mîdyatlı bir ailenin çocuğu olarak Almanya’da doğup büyüdü. 

Henüz çocukken ağabeyi Harun Torî'nin gerillaya katılımından ciddi derecede etkilendi. Ailedeki katılım ve şehadetler, erken yaşta politikleşmesini sağladı. Avrupa’da büyümesine rağmen direnişçi bir Kürt kadını olarak Kürt ve Kürdistan gerçekliğinden kopmadı.

Devrimci gençlik çalışmalarına katıldı. Almanya ve Amerika’da üniversite okudu. Felsefe eğitimi aldı, ana dili Kürtçenin dışınca Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Türkçe dillerini de iyi derecede öğrendi. Bir devrimci olarak sistemin sunduklarını elinin tersiyle bir kenara itti; sırtını kapitalist moderniteye, yüzünü vatanına ve halkına çevirerek 2017'de gerilla saflarına katıldı. Bilinçli, tereddütsüz ve güçlü bir katılım sağladı. Kürdistan dağlarında nefes aldığı her ana, büyük bir anlam biçti. Botan’da güçlü bir pratik sergileyen ve verdiği emekle büyük bir miras yaratan ağabeyi Şehîd Harun Torî şahsında şehitlerin mücadele çizgisinde derinleşmeyi esas aldı.

PAJK’ın militanca yaşam ve katılım çizgisine askeri gelişimini ekledi. Yeni dönem gerillacılığının örnek bir YJA Star gerillası ve komutanı olmayı başardı. Fedailik çizgisini şahsında somutlaştırıp Hêzên Taybet çalışmalarına dahil oldu. Sömürgeci Türk devletinin işgal saldırısını başlattığı ilk andan itibaren savaş mevzilerine koştu ve ilk mermiyi sıkanlardan oldu. Sömürgecilere karşı olan öfkesini, militanca yaşama ve savaşma enerjisine dönüştürerek birçok eylemde yer aldı. Fedaice savaşarak şehitler kervanına katıldı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.