Almanya'da yeterli aşı yok!

Dünya Haberleri —

Covid-19

Covid-19

  • Almanya’da aşı sıkıntısı yaşandığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Lauterbach, sıkıntının eski hükümetin yeterli sipariş vermemesinden kaynaklandığını açıkladı. 

Korona aşısını ilk bulan şirket olan BioNTech’in merkezinin bulunduğu Almanya’da aşı sıkıntısı ortaya çıkması şaşkınlıkla karşılandı. Konuya ilişkin açıklama Alman Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’tan geldi. Salı günü eyalet sağlık bakanlarıyla toplantı yapan Lauterbach akşamında ise ARD televizyon kanalına mülakat verdi. 

Envanter çıkarılınca anlaşıldı

Lauterbach, konuşmasında yeni yılın ilk 3 ayında aşı sıkıntısı yaşanabileceğini söyledi. SPD’li Bakan, bakanlık ve ilgili dairelerde envanter çıkarıldığını ve buna göre şimdiye kadar açıklanandan daha az aşı bulunduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Envantere göre Ocak 2022 için sadece 1 milyon 200 bin doz BioNTech hatırlatma aşısı mevcut görünüyor ve bu da şimdiye kadar öngörülenin altıda biri sadece. 

Az aşı sipariş edilmiş

Bu da önceki hükümetin çok az aşı sipariş ettiğini ve eldeki aşı miktarının da hatırlatma dozlarına yetmeyeceğini ortaya koydu. Durum karşısında şaşkınlığını gizlemeyen SPD’li Bakan, acilen eldeki bütün imkanların harekete geçirilerek çözüm üzerinde çalıştıklarını söyledi.

3. aşıyı olanlara test muafiyeti

Öte yandan Lauterbach’ın eyaletlerin sağlık bakanlarıyla gerçekleştirdiği konferansta üçüncü aşıyı olanların test zorunluluğundan muaf tutulması konusunda uzlaşıldı. Kural, destekleyici aşılamadan 15 gün sonra geçerli olacak. Ancak hastaneler ve bakım evlerine girenler güçlendirici aşı olsalar da negatif korona testi sunacak.

BERLİN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.