Almanya’da yeni yardım paketi

Dünya Haberleri —

  • Almanya’da hükümet, yükselen enflasyon karşısında tüketicileri ve iş yerlerini korumak amacıyla hazırlanan 65 milyar euroluk üçüncü paket taslağı üzerinde anlaştı. 

 

Başbakan Olaf Scholz’un liderliğindeki koalisyon hükümetini oluşturan üç partinin de kabul ettiği yardım paketinde indirimli toplu taşıma uygulamasının uzatılması ve ağırlıklı olarak enerji sektöründe faaliyet gösteren 9 bin şirkete 1,7 milyar euroluk vergi indirimi yer alıyor. 

2 milyon kişiye konut ödeneği

Paketle halihazırda 640 bin kişiye verilen konut ödeneği yardımı 2 milyon kişiye çıkarılacak. Ayrıca emeklilere 1 Aralık’tan itibaren 300 euroluk yeni bir enerji ödeneği verilecek. Öğrenciler için bir defaya mahsus 200 euroluk bir ödeme yapılacak. Hartz IV, 1 Ocak itibariyla vatandaş geliri olarak ödenecek ve enflasyon dikkate alınarak yaklaşık 500 euroluk standart bir orana yükseltilecek. Çocuk parası da birinci ve ikinci çocuk için 18 euro artırılacak.

Scholz duyurdu

Başbakan Olaf Scholz Pazar günü düzenlediği basın toplantısında, “Bu, şu ana kadarki üç paketin en büyüğü” ifadesini kullandı. Scholz, 3 partinin haftalardır üzerinde ayrıntılı şekilde tartıştığı paketi “Vatandaşlar ve iş yerleri için hızlı ve orantılı yardım, yüksek enerji fiyatları nedeniyle gerekli” diyerek duyurdu. 

Scholz, paket sayesinde ekonomisinin yüksek derecede bağımlı olduğu Rus doğal gazı sevkiyatının kesintiye uğramasına rağmen Almanya’nın “enerji arzını garantileyerek bu kışı atlatabileceğinin” güvencesini verdi.

Hükümet, hane halkını elektrik fiyatlarının baskısından kurtarmak amacıyla düşük maliyetli elektrik üretim tesisleri için bir gelir üst sınırı belirlemeyi planlıyor.  BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.