Amed Barosu geri adım atmaz

Av. Nahit Eren

Av. Nahit Eren

  • Amed Barosu, başkanları Nahit Eren’e yönelik tehdit ve hakaretlere tepki göstererek, “Baro, uğruna ağır bedeller ödediği insan hakları, demokrasi ve barış mücadelesinden asla geri adım atmayacaktır” dedi. 

Amed Barosu, sosyal medya hesapları üzerinden Baro Başkanı Nahit Eren’e yönelik tehdit ve hakaret içerikli paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 81 ilin baroları da Baro Başkanı Nahit Eren’e destek mesajı verdi; "tekrar edecek bir Tahir Elçi acısı yaşamak istemiyoruz!” dedi.

Amed Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, son iki gündür benzer hesaplardan Baro Başkanı, eşinin ve çocuklarının kişisel verileri ve fotoğrafları da paylaşılmak suretiyle ölüm tehditi ve hakaret içerir paylaşımların yeniden yapılmaya başlandığı belirtildi. Baro Başkanı ile aile üyelerinin; kişisel verileri ve görüntüleri paylaşılarak belirli çevrelere açıkça hedef gösterildiği kaydedilen açıklamada, "Yapılan paylaşımlarda Baro Başkanımızın; geçmiş yıllarda Diyarbakır Barosu'nda üstelenmiş olduğu yönetsel görevleri, katılmış olduğu kurumsal faaliyetleri ve bu faaliyetleri nedeniyle hakkında açılan davalardaki savunmaları, algı oluşturma gayesiyle manipüle edilerek kriminalize edilmeye çalışılmıştır. Söz konusu hesaplar hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına bugün itibarıyla bir kez daha suç duyurusunda bulunulmuştur. Yargı makamlarını; failleri ivedi ve etkin bir soruşturma ile tespit etmeye; İçişleri ve Adalet Bakanlıklarını gerekli önleyici tedbirleri almaya davet ediyoruz” denildi.

Bedel ödemekten çekinmiyoruz

Açıklamada, 1990’lı yılların JİTEM ve benzeri karanlık yapıları ve o yapılar içerisinde yer alanların isimlerinin özellikle kullanıldığına dikkat çekilerek, şunlar ifade edildi: “Bu durum dikkat çekmektedir. Nitekim Baromuzun geçmişten süregelen insan hakları mücadelesi bazı çevrelerde rahatsızlık yaratmıştır. Bu çevrelerden gelen tehditlerden duyduğumuz rahatsızlık, bedel ödemekten çekindiğimizden değil, herkesin ifade özgürlüğü için adil ve güvenli bir ortamın inşa edilmesi arzusundandır. 

Hiçbir üyesi boyun eğmedi

Bu amaçla Diyarbakır Barosu'nun hiçbir üyesi tehditlere boyun eğmemiştir, eğmeyecektir. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; sağduyunun kalesi olan Diyarbakır Barosu, uğruna ağır bedeller ödediği insan hakları, demokrasi ve barış mücadelesinden asla geri adım atmayacaktır.”

TTB ve 81 barodan mesaj

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve 81 ilin baroları da ölüm Baro Başkanı Nahit Eren’e destek mesajı verdi. TBB ve 81 ilin barosu, ortak açıklama yaptı. Av. Nahit Eren’in üzerinden ölümle tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Yeni bir Ali Günday vakası, tekrar edecek bir Tahir Elçi acısı yaşamak istemiyoruz!” denildi. 

Anonim hesaplardan yapılan alçakça tehditlerde, Eren’in çocukları da dahil olmak üzere tüm ailesi ve akrabalarının da fotoğraflarının paylaşılmasının işin vehametini yeterince açık bir biçimde ortaya koyduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Demokrasi iklimi ve hukukun üstünlüğü şemsiyesi altında mücadelenin ancak ve yalnızca fikirle olabileceğini kabul eden, şiddetin her türlüsüne ve masum insanların  alçakça ölümle tehdit edilmesine sonuna kadar karşı çıkan bizler, kolluk güçleri, adli makamlar ve bütün organlarıyla devleti ciddiyete, olayın üzerine hassasiyetle gitmeye ve  failleri derhal bulup cezalandırmaya davet ediyoruz. 

Nihat Eren'in yanındayız

Yeni acılar, yeni trajediler yaşanması istenmiyorsa geç kalınmadan ilgilileri görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Karanlık güçlerin tehditleri karşısında aşağıda iTürkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren’in yanında olduğumuzu ve tereddütsüz biçimde destek verdiğimizi kamuoyuna duyururuz.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.