Amman'da Suriye toplantısı

Dünya Haberleri —

Amman'da Suriye zirvesi Foto: AFP

Amman'da Suriye zirvesi Foto: AFP

  • Suriye’nin Arap toplumuna yeniden kabulüne dönük zirve Amman’da başladı. Ürdün, Suudi Arabistan, Irak ve Mısır dışişleri bakanları Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad ile görüşüyor. 

Ürdün’ün başkenti Amman’da Suriye’nin Körfez İşbirliği Konseyi ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ikincisi dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşiyor. Ürdün Dışişleri Bakanlığı konuya dair yaptığı yazılı açıklama görüşmeleri doğrularken içeriği konusunda bilgi vermedi. Yakınlaşan Arap Birliği toplantısı öncesi yapılan zirvenin, Suriye’nin Arap toplumuna yeniden kabulünün önünü açacağı yorumları yapılıyor.  
Toplantının, 14 Nisan 2023'te Cidde'de düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri, Ürdün, Irak ve Mısır'ın istişare toplantısının devamı niteliğinde olduğu kaydedildi.
Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zeki, 32. Arap Birliği Zirvesi’nin 19 Mayıs 2023'te Suudi Arabistan’da düzenlenmesinin beklendiğini bildirmişti.

Suudi uzlaşma arıyor
Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, 12 Nisan'da Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette mevkidaşı Faysal Bin Ferhan ile bir araya gelmişti. KİK ülkeleri ile Mısır, Ürdün ve Irak dışişleri bakanları da 14 Nisan'da Suudi Arabistan'da bir araya gelerek Suriye krizine ilişkin siyasi çözüm çabalarını ele almıştı.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, toplantıda Suriye'nin Arap Birliği'ne dönüşünün ele alındığını fakat bir anlaşmaya varılamadığını ifade etmişti. AMMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.