Ana muhalafet lideri TÜİK’e alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

  • Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından TÜİK’e ziyarette bulunacağını duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, TÜİK’e alınmadı. Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, soka kabadayısı edasıyla Kılıçdaroğu’na çıkıştı, CHP yetkilileri de Soylu’nun hadsizliğine yanıt verdi.

TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, TÜİK’in kendisine randevu vermediğini belirterek, ”Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” dedi. Kılıçdaroğlu ve beraberinde CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel görüşme için TÜİK’e gitti, ancak TÜİK’in kapıları randevuları olmadığı gerekçesiyle açılmadı.

Bunun üzerine TÜİK’in kapısında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ”Bu tablo, Türkiye’nin nereye geldiğini göstermek için çok önemli bir tablodur. Devletin bilgileri ve bu bilgilerin nasıl toplandığına dair açıklamalar ana muhalefet partisine yapılmak istenmiyor, kapılar kapanıyor. Böylesine bir tabloyu Cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. Türkiye’nin geldiği nokta açısından önemlidir. Burası, enflasyon oranlarını açıklıyor. Bakınız bugün sabah açıklanan aylık enflasyon 3.51, yıllık enflasyon 20.21. Bu rakamlar güven vermiyor. Bütün vatandaşlarıma açık ve net seslenmek istiyorum. Pazara gittiğinizde, elektrik düğmesine bastığınızda, doğalgazı yaktığınızda karşılaştığınız enflasyon 3.51 mi?

Bir grup akademisyen ve sosyal bilimci onlar da enflasyon tahmininde bulunuyorlar. Onlar 9.31 diyor aylık enflasyonu, yıllık 58.63 diyorlar. Şunu açıkça ifade edeyim. Eğer TÜİK, rakamları küçültüyor, bu rakamları doğru diye paylaşıyorsa memura, işçiye, emekliye ‘daha az vereceğim’ anlamına geliyor. Böyle bir tabloya sessiz kalırsam ben siyaseti neden yapıyorum?

TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burası artık bir devlet kurumu değildir. Önemli bir kırılma olduğunun farkındayım. Eğer, devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halkı yanıltıyorlarsa, halkın geliriyle oynuyor, talimatla görev yapıyorlarsa kendileri suçludur.”

Her Firavun’un bir Musa’sı var

Kılıçdaroğlu, daha sonra sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: ”Randevu vermeyen TÜİK’e gittim. Aylardan Aralık ayı. Milyonlarca emekçinin ücret artışı bu yalan dolan TÜİK rakamları üzerinden yapılacak. Zulmü her kabul ediş, daha büyüğünü doğurur. Kimse unutmasın, her Firavun’un bir Musa’sı vardır. Akıllarını başlarına toplasınlar!”

Soylu, saldırdı

Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’daki hesabından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kapısından çevrilmesi ve içeri alınmamasının ardından açıklamada bulundu. Soylu, “Kılıçdaroğlu; suç ve suç örgütleri ilişkisiyle o iklimin ve sözlerin etkisi ile siyasi tarihimizde görülmeyen yöntemlere başvuruyor. Ana muhalefet partisi genel başkanı, PKK, DHKP-C ve organize suç örgütlerinin ağına düşüp, onlara özenip, mekan basmaya gitmez. Siyasetin ve devletin kaidesi bellidir. CHP başında ehliyetini kaybetmiş bir kişi ve bunu istismar edenlerin işgalindedir” ifadeleri kullandı.

CHP’liler yanıt verdi

Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte TÜİK’e giden CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise Soylu’ya sosyal medyadan “Devletin kapıları milletin temsilcilerinin yüzüne kapanmaz! Milletin temsilcilerini terör örgütleriyle yan yana getirenlerden İçişleri Bakanı olmaz. Olsa olsa Saray’ın tetikçisi olur…” diye yanıt verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Soylu’nun attığı tweet’i alıntılayarak ”Suç örgütlerinin ağına düşüp suçla mücadele edecek bakanlığı çetelerin emrine veren sensin Küstah Süleyman! Makam sende yetki sende hadi iddianı ispatla Çirkef Süleyman! Yalan bitmeden doğru söz konuşmayan. Hadsiz Süleyman!” mesajını paylaştı. 

Süleyman Soylu’ya bir tepki de CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır’dan geldi. Başarır, Twitter hesabı üzerinden yaptıpı paylaşımda Bakan Soylu’ya seslenerek ”Organize suç örgütlerinin ağzına sakız olmuş sözde ‘İçişleri Bakanı‘ olan zat utanmadan hala konuşup yorum yapabiliyor! Tabi seni de anlıyorum Soylu! Kişi kendinden bilir işi!” ifadelerini kullandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.