AP önünde işgal protestosu

Yurt Dışı Haberleri —

Brüksel'de işgal saldırıları protesto edildi

Brüksel'de işgal saldırıları protesto edildi

  • Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırıları, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Parlamento’su önünde protesto edildi. Eyleme birçok AP parlamenteri de katıldı, işgale tepki gösterdi.

 

Belçika Demokratik Kürt Merkezi (NAV-BEL) tarafından organize edilen protesto eylemi, Avrupa Parlamentosu (AP) karşısındaki Luxembourg meydanında düzenlendi.

“Türk işgaline son! Kürdistan’ı savunalım” sloganıyla yapılan eyleme, birçok Avrupa parlamenteri de katılarak konuşma yaptı.
AP Kürt-Dostluk Grubu sözcülerinden Parlamenter François Alfonsi, Kürt halkı ile dayanışma mesajı verdi. İspanya’dan Antikapitalist Partili Avrupa Parlamentosu üyesi Miguel Urban, “Partimizin Kürt halkı ile dayanışmasını ifade ediyorum. Avrupa Parlamentosu’nun Türk devletinin saldırıları karşısındaki sessizliği kabul edilemez” dedi.
Danimarka’dan Sol Grup üyesi ve Kürt Dostluk Grubu eşsözcülerinden Nikolaj Villumsen de Kürtlerle dayanışmasını bir kez daha vurguladı.
Eylemde Katalonya Bölgesi’nin sürgündeki eski başkanı Charles Puigdemont, Katalonya Eski Bakanı Toni Comin ve Alman Sol Parti’den Cornelia Ernst yer aldı.
NAV-BEL Eşbaşkanı Davut Keskin, “Biz savaşın değil barışın tarafıyız. Kürtler barış yanlısıdır. Tüm saldırılara hep barışı geliştirerek yanıt vereceğiz” mesajını verdi.



TC. savaş suçu işliyor

PJAK Eşbaşkanı Siyamend Muini, “Kürdistan önemli bir aşamadan geçiyor. Bu nedenle ayakta kalmak, teslim olmamak gerekiyor. Her yerden saldırılar var, direnişle kırılacak” ifadelerini kullandı.
HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, AP’ye seslenerek, “Ya bizim yanımızda ya da AKP-MHP faşizminin yanında olacaksınız” dedi. 

Belçika Barış Hareketi’nden Andi Fermot, eylemcilere “Öcalan” sloganlarını attırarak, Türk devletinin işlediği savaş suçlarına dikkat çekti. Türk devletinin Kuzey ve Güney Kürdistan ile Rojava’yı bombaladığını ifade eden Fermot, sivillerin hedef alındığını ve Kürtlere karşı soykırım suçu işlendiğini kaydetti.
Türk devletinin saldırıları karşısında Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ve uluslararası diğer kurumların sessizliğinin katliamlara suç ortaklığı anlamına geldiğini belirten KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, “Her zamandan daha fazla Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan’a statü için çalışılmalı” dedi.



DAİŞ’ten farkları yok

TJK-E adına Elif Sarıca, Kürdistan’ın dört parçasının saldırı altında olduğunu, kadınların sistematik bir şekilde faşizme maruz kaldığını belirtti. Kürt kadınlarının özgürlük, demokrasi ve ekoloji için mücadele ettiğini vurgulayan Sarıca, Türk devletinin özellikle barış, demokrasi ve adaletin düşmanı olduğunu ifade etti.

Eyleme katılarak bir konuşma yapan Kongra Star’dan Asya Abdullah, barış ve özgürlük için kendilerini feda edenleri anarak, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekti ve bu tecridin insanlık için utanç verici olduğunu belirtti. Türk devletinin Kürdistan’da soykırım suçu işlediğini belirten Abdullah, “Bunun DAİŞ’ten bir farkı yok” vurgusunu yaparak, uluslararası toplumu ve tüm barış yanlılarını “seslerini yükseltmeye” çağırdı. 

ANF/BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.