Askerleri mağarada mı kaldı?

Türk askeri kazdığı çukurda kaldı

Türk askeri kazdığı çukurda kaldı

  • Agirî'nin (Ağrı) Bazîd (Doğubayazıt) ilçesine bağlı Gûndê Kûlê mezrasına yapılan operasyonda sığınakta bulunan 11 gerillanın şehit düştüğü iddiası yalan çıktığı gibi sığınağın çökmesi nedeniyle çok sayıda askerin göçük altında kaldığı da öğrenildi.

Bölgede bulunan mağarada 90 gündür devam eden 'operasyon'da hiçbir gerillanın şehit düşmediği, HPG BİM tarafından açıklandı, yerel kaynaklar da teyit etti. Kazı yapılan bölgeye giriş-çıkışlar tamamen yasaklandı. Halen mağara etrafından kazılar devam ederken, bölgede askeri bir üssün kurulduğu aktarıldı.  

MA'nın haberine göre; bir ihbar üzerine tespit edilen sığınağa yönelik üç ay önce 'operasyon' başlatıldı. Günlerce etrafı kazılmaya başlanan sığınağın içerisine gaz bombaları atıldı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra bu kez sığınağın içerisine askerler indirilmeye başlandı. Askerler inince göçük meydana geldi ve çok sayıda asker altında kaldı. Bunun üzerine askerlerin çıkarılması için iş makineleri, AFAD ve 112 ekipleri bölgeye sevk edildi. Günler süren kurtarma çalışmalarının akıbeti öğrenilemedi. 

Bir ay geçtikten sonra bile ambulansların bölgede bekletildiği bilgisini veren yurttaşlar, şunu söyledi: “Aylardır orada bir kazı çalışması yapılıyor ama bugüne kadar cenaze çıkarıldığını görmedik. Eğer söylendiği gibi HPG’lilere ait cenaze çıkarılsaydı şu an çarşaf çarşaf yayınlarlardı. Yine hastane ve veya morglara bir cenazenin geldiği konusunda hiçbir bilgi yok. Şu an halen kazı çalışmaları yapılıyor ve adeta askeri bir üs kuruluyor. Birkaç askerin orada göçük altında kaldığına dair bilgiler var. Aylardır orada ne yapıldığı konusunda kimsenin detaylı bilgisi yok. Her gün onlarca iş makinesi, askeri araçlar oraya gidiyor.” MA/AĞRI

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.