Avrupa duyana kadar eylemdeyiz

Yurt Dışı Haberleri —

Almanya

Almanya

  • Avrupa’da Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Almanya, İngiltere, İsviçre, Yunanistan’da gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş sona erdi.

DİREN DİCLE ERDEN/LONDRA-ERDOĞAN ZAMUR/İSVİÇRE-DENİZ BABİR/ALMANYA

Almanya’da enternasyonalistlerin de yer aldığı gençler  dün Düsseldorf Eyalet Parlamentosu önünde yaptıkları açıklamada “Avrupa kamuoyu sesimizi duyana kadar eylemlerimize devam edeceğiz” dedi. 

Londra

Tüm dünya görmeli

İngiltere’nin başkenti Londra’da dün sarı mekaplarla yürüyen gençlerin KDP’ye tepkisi büyüktü. Güney Kürdistanlı eylemci Juju Sılemani, “Kürt halkına yönelik soykırımı ve katliamları tüm dünyanın görmesi için eylemdeyiz” dedi. 

İsviçre

İşgale izin vermeyeceğiz

İngiltere’de master yapan Türkiyeli Leyla ise “Herkes sokaklara çıkarak Türkiye’nin savaş suçlarına karşı kamuoyu oluşturmalı ve bu baskıya karşı direniş halinde olmalı” çağrısını yaptı. Portsmouth kentinden yürüyüşe katılan 21 yaşındaki Botan Metin ise “Kürt gençleri olarak ülkemizi talan eden işgalcilere karşı direnerek Kürdistan’ı özgürleştireceğiz” dedi.

Erdoğan Rıfatoğulları

Ailemi katlettiler

Konya’da geçen yıl yaşanan ırkçı saldırıda abisi ve yeğenlerini kaybeden Erdoğan Rıfatoğulları da yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Rıfatoğulları “Türkiye Kürt halkına karşı katliam ve soykırım uyguluyor. Ailem de bu soykırım politikasından nasibini aldı. Ukrayna için ‘barış’ isteyenler 40 milyonluk bir halka karşı uygulanan en vahşi katliamlara karşı sessiz kalıyor. Biz Kürtler bir olmazsak, bizi tek tek yok ederler. Birlik olmalıyız” çağrısında bulundu. 

Faşizm kaybedecek

KHK ile işten atılan sınıf öğretmeni Mustafa Sönmez de ailesiyle birlikte gençlik yürüyüşüne katılmış. Sönmez, “Bugün Kürt gençliğinin öncülüğünde yürüyorsak bu Türk devletinin başarısızlığının göstergesidir. Türk devleti Kürt halkını ve gençlerini asimile etmeyi başaramadı. Faşist rejim kaybedecek” dedi. 

Türkiye teşhir edilmeli

İsviçre’deki yürüyüşe katılan Biel Özgür İşçiler Sendikası (FAU) Sendikası Başkanı Jonny Rumpt ise “Türkiye, Ukrayna-Rusya savaşını kullanarak kendine çıkar sağlamak istiyor. İsveç ve Finlandiya’ya da NATO üzerinden şantaj yapıyor. Rojava’daki demokratik yapıyı ortadan kaldırmak istiyor. Türkiye’nin bu saldırgan politikalarını teşhir edip kınamalıyız” diye konuştu.

 

Yunanistan

Mustafa Sönmez

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.