Avrupa’da normal bir yaza doğru

Dünya Haberleri —

❏

  • Avrupa ülkelerinde koronavirüs vaka sayısında yaşanan düşüş ile birlikte salgına karşı alınan tedbirler kademeli olarak gevşetiliyor. Almanya’da yedi günlük insidans değeri 35,2’ye geriledi.

 

Avrupa ülkeleri, koronavirüs vaka sayılarının düşüşüyle  birlikte normal bir yaza hazırlanıyor. Vaka sayısı Almanya’da Ekim ayından bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Federal Hükümet insidans değeri 50’inin üzerine çıkınca Aralık ayı sonunda sert tedbirler almıştı. Ülkede pandemiyle mücadele baz alınan Robert Koch Enstitüsü’nün son verilerine göre son yedi gün içerisinde 100 bin kişi başına düşen yeni vaka sayısını gösteren insidans değeri ülke genelinde 35,2. Vakalardaki düşüş üzerine hükümet, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri için seyahat kısıtlamalarını gevşetme kararı aldı. Hollanda ve Kıbrıs'tan ülkeye gelenler için negatif test sonucu gösterilmesi şartıyla 10 günlük karantina zorunluluğu kaldırıldı. Polonya, Macaristan ve Bulgaristan'ın ise "riskli bölge" olmaktan çıkarılacağı açıklandı.

Avusturya’da temmuz ayından itibaren stadyumlar, konser salonları ve tiyatrolar kapılarını yeniden açacak.  Fakat negatif test sonucu, aşılı olmak ya da hastalığı geçirmiş olmak kaydıyla bu mekanlara girilebilecek. Toplu taşıma ve alış veriş merkezlerinde maske takma zorunluluğu devam edecek.

Hollanda’da ise hükümet gece sokağa çıkma yasağının sona erdiğini açıkladı. 5 Haziran’dan sonra sinemalar, müzeler ve restoranların açık alanları ziyaretçilere kapılarını açacak. İtalya’da da tedbirler kademeli olarak kaldırılıyor. Vaka sayısının az görüldüğü yerlerde gece sokağa çıkma yasağı kaldırılacak, kültür merkezleri yeniden açılacak.

Almanya’da son 24 saatte 1978, Hollanda’da 2719, Avusturya’da 379, İtalya’da ise 2948 vaka raporlandı.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.